Reizen naar Palau: Reisadvies

Reist u naar Palau? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Palau

Informatie over gezondheid en hygiëne in Palau.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Er zijn momenteel bijna geen COVID-gerelateerde reisbeperkingen meer, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en voorbereid te reizen.

Bij het plannen van een reis is het daarom essentieel om op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen in zowel het land van bestemming als eventuele doorreislanden.

Mocht u ziek worden tijdens de reis, is het algemene advies om binnenkamers te blijven zolang u zich ziek voelt. Indien het een bevestigd COVID-19 geval betreft, hetzij via een zelftest of een klinische diagnose door de huisarts, is het aangeraden om binnenkamers te blijven en uzelf te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen.

Bij ziekte is het van sociaal belang om de verspreiding van het virus te beperken. Als u zich toch buiten moet begeven, wordt sterk aangeraden om minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen. Draag een masker als u toch andere mensen ontmoet, in het bijzonder mensen met een kwetsbare gezondheid en vermijd drukke plaatsen.

Kosten/infrastructuur medische verzorging

Medische voorzieningen zijn eerder beperkt, en privéklinieken eisen contante betaling. De reiziger wordt aangeraden over een goede reisverzekering te beschikken die lokale medische kosten en eventuele repatriëring dekt.

Het Belau National Hospital is redelijk goed uitgerust, met een operatiekamer voor kleinere ingrepen, en omvat ook een hyperbare kamer met een getrainde operator. Houd er niettemin rekening mee dat deze niet altijd beschikbaar is en dat behandeling zeer duur zal uitvallen. Het ziekenhuis aanvaardt betaling met kredietkaart.

Ernstige medische aandoeningen vereisen steeds een repatriëring, meestal naar Guam of Manila.

Veiligheid water en voedsel

Kraantjeswater in Koror en in de grotere resorts is perfect drinkbaar; op andere plaatsen doet u er goed aan dit eerst lokaal na te gaan en/of gebruik te maken van flessenwater.

Inentingen en vaccins

Zie deze pagina

Bijzondere gezondheidsrisico’s

Denguekoorts kan voorkomen in Palau. Het is een virale infectie die verspreid wordt door muggen die vooral overdag en aan het begin van de avond steken. Symptomen zijn acute hoge koorts, spierpijn, gewrichtspijn en mogelijks huiduitslag. Er bestaat geen vaccin voor. Omdat dengue gevaarlijk kan zijn en in sommige gevallen zelfs dodelijk, is het belangrijk om bij de constatering van deze symptomen onmiddellijk een arts te raadplegen en zich steeds te beschermen (een muggenwerend product met DEET gebruiken, onder een muskietennet slapen, lange kledij dragen van lichte kleur).