Reizen naar Palau: Reisadvies

Reist u naar Palau? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Palau

Informatie over de algemene veiligheid in Palau.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Algemeen

Reizen naar Palau kan zonder noemenswaardige problemen: het land bestaat uit een driehonderdtal eilandjes en atollen -waarvan er slechts een tiental bewoond zijn- en wordt vooral bezocht door beoefenaars van watersporten (diepzeeduiken, snorkeling en kayaking). Zo’n 120.000 toeristen par jaar bezoeken Palau, het merendeel uit de onmiddellijke regio en uit Japan, Taiwan, Korea, China en de VS. Jaarlijks bezoeken zo’n 2.000 Europeanen Palau.

Faciliteiten voor toeristen in Koror zijn goed (en duur), maar eerder beperkt op andere plaatsen.

Er bestaan geen directe Europese luchtverbindingen met Palau. De enige maatschappij die Palau aanvliegt vanuit Manila is United Airlines. Andere luchtverbindingen (slechts enkele dagen per week) zijn mogelijk vanuit Hong Kong, Taipeh, Tokio, Seoel of Honolulu.

 
Territoriale wateren

Vooral in Peleliu en Angaur -maar ook op andere plaatsen- is onder water nog niet ontplofte munitie (of mijnen) uit WO II aanwezig. Voorzichtigheid is geboden bij wateractiviteiten.

Wees ook voorzichtig in plaatsen met mangroves: zoutwaterkrokodillen komen veel voor en hun aanwezigheid wordt niet altijd aangegeven door waarschuwingsborden.

 
Terreurdreiging

De terreurdreiging is minimaal. Blijf er evenwel van bewust dat er een wereldwijd risico bestaat op terreuraanslagen, vooral in druk bezochte (toeristische) plaatsen. 

  
Criminaliteit

Kleine criminaliteit komt niet veel voor, maar u doet er goed aan uw persoonlijke bezittingen en reisdocumenten goed op te bergen.

Neem steeds de gewone veiligheidsvoorzorgen zoals u in elk ander land zou doen.