Reizen naar Palau: Reisadvies

Reist u naar Palau? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Palau

Praktische info over reizen in Palau.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Rijbewijs

Een internationaal rijbewijs is ten zeerste aanbevolen; als u langer blijft dan 3 maand dient u een lokaal rijbewijs te bekomen.

 
Betalingsmiddelen

De US dollar is de officiële munt. Internationale kredietkaarten (AMEX, Visa, Mastercard) worden aanvaard in de meeste hotel en toeristische plaatsen, maar soms wordt een supplement aangerekend (tot 75%) voor het gebruik ervan. Wegens een geschil met AMEX wordt deze kredietkaart niet langer aanvaard, tenzij tegen een supplement van 30%! Ook travellers’ cheques (in US dollar) worden vlot aanvaard.

Banken beschikken over ATM’s waar u geld kunt afhalen, maar let er voor op dat de nodige functies door uw Belgische bank zijn geactiveerd.

 
Reisverzekering

Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk. Diepzeeduikers wordt aangeraden een specifieke verzekering van het type dat duikongevallen dekt te onderschrijven (bv. DAN Europe).

 
Gsm en communicatiefaciliteiten

Er is geen roaming overeenkomst met ons land, en uw normale gsm werkt niet. U dient lokaal een simkaart aan te kopen, beschikbaar in vele hotels of telefoonwinkels.

Internet is zeer wisselvallig, de verbindingen gebeuren per satelliet. Veel hotels vragen een supplement voor het gebruik van wi-fi.

 
Consulaire bijstand

Er zijn slechts drie vreemde ambassades gevestigd in Palau: de VS, Japan en Taiwan. Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Tsjechië en Italië beschikken over een ereconsulaat in Koror. De Belgische ambassade in Manila is bevoegd voor Palau.

Bipatride Belgo-Palau dienen er zich bewust van te zijn dat de Belgische autoriteiten niet in staat zijn om consulaire bijstand te verlenen aan hen wanneer zij zich in het land van hun andere nationaliteit bevinden. 

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies terzake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire noodgevallen.

Palau heeft in België een ereconsulaat, te bereiken via http://www.palauconsulate.be

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via http://travellersonline.diplomatie.be

 
Links

http://www.palauconsulate.be
http://www.palaugov.org
http://www.visit-palau.com
Bureau of Foreign Affairs of Palau
Ngerulmud, PW 96940
E-mail: state@palaugov.net
Tel: +680 767 2490