Reizen naar Papoea-Nieuw-Guinea: Reisadvies

Reist u naar Papoea-Nieuw-Guinea? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Papoea-Nieuw-Guinea

Praktische info over reizen in Papoea-Nieuw-Guinea.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten, Valuta, Communicatie

Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website. Neem vooraleer te reizen contact op met de ambassade van Papoea-Nieuw-Guinea in Brussel (http://www.embassypages.com/missions/embassy17623/).

 
Rijbewijs

U hebt een internationaal rijbewijs nodig. U kunt een internationaal rijbewijs bekomen bij uw gemeentehuis.

 
Betaalmiddelen

De munteenheid in Papoea-Nieuw-Guinea is de kina. Gelieve voor de wisselkoersen uw bank of wisselagent te raadplegen. Kredietkaarten worden aanvaard door de meeste hotels. Er zijn geldautomaten in Port Moresby en grote stedelijke centra, maar ze werken niet altijd. Gebruik alleen geldautomaten in hotels en andere beveiligde locaties vanwege het hoge risico op criminaliteit. Gelieve hierover voor uw vertrek bij uw bank nadere inlichtingen in te winnen. In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (+32 78 170 170).

 
Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk.

 
Gsm en communicatiefaciliteiten

Het gsm-netwerk in Papoea-Nieuw-Guinea is nog vrij beperkt, hoewel het bereik vrij goed is. Er bestaat de mogelijkheid tot het aankopen van een lokale simkaart met goedkope bundels. Buiten de stedelijk centra is een satelliettelefoon sterk aangeraden.

 
Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden, kunnen Belgen hulp vragen aan de ambassade van België in Canberra, Australië of bij het ereconsulaat in Papoea-Nieuw-Guinea.

Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de ter zake bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende maatschappijen (bank, verzekeringsagent), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.

Belgen die ook de Papoea-Nieuw-Guineses nationaliteit hebben, dienen er zich bewust van te zijn dat de Belgische autoriteiten niet in staat zijn om hun consulaire bijstand te verlenen wanneer zij zich in Papoea-Nieuw-Guinea bevinden. 

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies terzake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire noodgevallen.