Reizen naar Slovenië: Reisadvies

Reist u naar Slovenië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Slovenië

Informatie over klimaat en rampen in Slovenië
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische fenomenen

Ondanks zijn kleine oppervlakte, vertoont Slovenië opvallend contrasterende klimaten en weersomstandigheden, gaande van een Middellandse Zeeklimaat aan de zee, via een Alpenklimaat in de bergen tot een eerder continentaal klimaat in het oosten van het land. De winters kunnen in het noorden (grens met Oostenrijk) vrij koud en sneeuwrijk zijn.

Reizigers die een bergvakantie overwegen, worden aangeraden zich nauwgezet te informeren over de weersomstandigheden en de eventuele veiligheidsmaatregelen:

  • De website slovenia.info is een goede informatiebron;
  • Een website met tips en informatie voor een veilig verblijf in de bergen: www.grzs.si (in het Sloveens)

Mocht er zich tijdens een verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en geruststellen. Als de communicatie met het thuisland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de ambassade van België in Wenen of het ereconsulaat van België in Ljubljana.