Reizen naar Slovenië: Reisadvies

Reist u naar Slovenië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Slovenië

Praktische info over reizen in Slovenië
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Reisdocumenten

Slovenië bevindt zich in het Schengengebied. Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.

 

Rijbewijs

Autobestuurders kunnen in Slovenië rijden met een Belgisch rijbewijs.

 

Betaalmiddelen 

Er zijn talrijke bankautomaten waar u geld kunt afhalen met uw kredietkaart of Belgische bankkaart.

Het gebruik van Visa, Master Card en American Express is ruim verspreid. In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 78 170 170).

De munteenheid is de euro.

 

Reisverzekering 

Een aangepaste reisverzekering (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is aan te raden.

 

Gsm en communicatiefaciliteiten 

Telefoneren met een gsm met een Belgisch abonnement (roaming) stelt geen problemen.
 

Huisdieren 

Raadpleeg de Europese regelgeving met betrekking tot huisdieren. Het niet-commercieel vervoer binnen de EU van honden, katten en fretten is toegestaan: maximaal 5 dieren, gechipt, met hun Europese paspoorten en ingeënt tegen rabiës. Meer informatie over reizen met huisdieren (in het Sloveens).

 

Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de ambassade van België in Wenen. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de terzake bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende maatschappijen (bank, verzekeringsagent), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.
 

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies terzake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire noodgevallen.

 

Gratis noodnummer 

In geval van een ongeluk, een agressie of elke andere noodsituatie, kunt u het nummer 112 contacteren, het gratis Europees noodnummer dat toegankelijk is in de 27 lidstaten van de EU. In principe dient u, omdat u dan in contact bent met de nationale nooddienst van het EU-land waar u zich bevindt, de taal te hanteren van dat land. In het algemeen zullen de telefonisten die uw oproep beantwoorden u ook in het Engels kunnen te woord staan.