Reizen naar Soedan: Reisadvies

Reist u naar Soedan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Soedan

Praktische info over reizen in Soedan
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten, valuta, communicatie

Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.

De plaatselijke autoriteiten weigeren u automatisch de toegang tot Soedan als uw paspoort een stempel van de Staat Israël draagt.

Rijbewijs

U dient over een geldig internationaal rijbewijs te beschikken om er achter het stuur plaats te nemen.

Betaalmiddelen

De munteenheid in Soedan is het Soedanese pond. Het is niet inwisselbaar buiten het land en mag niet worden uitgevoerd. Controleer de wisselkoers voor uw reis bij uw financiële instelling. 

Buitenlandse betaal- en kredietkaarten worden niet geaccepteerd. U moet voldoende cash geld (bij voorkeur US dollars, maar euro wordt ook aanvaard) meenemen om alle uitgaven tijdens uw verblijf te dekken.

Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor Soedan en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk.

Gsm en communicatiefaciliteiten

De kwaliteit van de landlijnen is redelijk goed. Het mobiele netwerk is redelijk betrouwbaar, maar niet altijd beschikbaar. Zowel pre-paidkaarten als abonnementen zijn verkrijgbaar. De meeste Europese aansluitingen werken indien men over roaming beschikt. De kwaliteit van de internetaansluiting is meestal slecht. Sommige elektronische apparaten zullen niet werken wegens de Amerikaanse sancties tegen het land. Verifieer dit voor uw vertrek.

Consulaire bijstand

U reist in Soedan volledig op eigen risico.

Ter informatie :


Ereconsulaat van België in Khartoem
De heer Rushdi Hamid
House No 39, Block 9, Street 7, Amarat Khartum, Sudan
Tel: +249 123 619 719Fax: +249 157 795 086
E-mail: rhamid@consubelsudan.com
 
Ambassade van België in Caïro
Tel: +20 2 279 491 63
Tel: +20 2 279 491 89
+20 122 210 34 33 Noodnummer buiten de openingsuren
Fax: + 20 2 279 43 147
E-mail: cairo@diplobel.fed.be