Reizen naar Soedan: Reisadvies

Reist u naar Soedan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Soedan

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Soedan.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid

Alle reizen naar Soedan worden afgeraden. Er zijn gewapende confrontaties tussen het leger en de RSF doorheen het land, in het bijzonder in en rond de hoofdstad Khartoem. De evolutie van de situatie is uiterst onzeker. De internationale luchthaven van Khartoem is gesloten, de landsgrenzen openen slechts sporadisch.  Als u in Soedan bent, blijf dan binnen en ga niet de straat op. Blijf uzelf informeren.

Bent u in Soedan? Registreer u dan bij de Belgische Ambassade te Caïro (cairo@diplobel.fed.be) of via Travellers Online. Zo wordt u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.

Bent u ongerust over naasten met de Belgische nationaliteit in de regio? U kunt de FOD Buitenlandse Zaken contacteren op het nummer +32 2 501 81 11.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

De Soedanese autoriteiten hebben alle COVID-gerelateerde inreisvoorwaarden opgeheven. Als u naar Soedan reist, hoeft u geen negatief PCR-testresultaat of vaccinatiebewijs te laten zien.