Reizen naar Thailand: Reisadvies

Reist u naar Thailand? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Thailand

Informatie over vervoer in Thailand.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid/info wegen

Al is het Thaise wegennet in redelijk goede staat, toch behoren de Thaise wegen tot de gevaarlijkste ter wereld. In Thailand komen jaarlijks talrijke toeristen om bij verkeersongevallen, voornamelijk met bromfietsen. Het besturen van een motor of bromfiets is risicovol. Vaak zijn verhuurde bromfietsen niet verzekerd. Wie een voertuig huurt, moet nagaan of de verzekeringsdekking volstaat. In het geval van een ongeval en bij afwezigheid van verzekering, kan de bestuurder worden vervolgd. Ook bij lichamelijk letsel blijven de ziekenhuiskosten volledig de verantwoordelijkheid van de bestuurder, daarom is een voldoende reisverzekering essentieel. De dekking van de verzekering vervalt indien men rijdt zonder helm, onder invloed van alcohol of zonder geschikt rijbewijs.

Laat nooit uw paspoort achter bij een verhuurbedrijf. Draag een goede helm en zorg ervoor dat deze goed past. Respecteer de verkeersregels en wees vooral voorzichtig als u 's nachts rijdt.

In Thailand rijdt men links. In Bangkok is het verkeer chaotisch en is er een gebrek aan signalisatie, die niet steeds wordt gerespecteerd. Wees ook als voetganger steeds op uw hoede.

Taxi’s vormen een eenvoudig en relatief goedkoop verplaatsingsmiddel. In principe zijn ze altijd voorzien van een meter. Vraag steeds de meter aan te zetten.

De officiële taxi's hebben een individueel identificatienummer dat in de wagen duidelijk zichtbaar is. Indien u problemen heeft met een taxi dient u het nummer te noteren. Dit nummer is ook nuttig wanneer u persoonlijke voorwerpen in de taxi heeft verloren.

Veiligheid/info luchtvaart

Het aanbod aan binnenlandse vluchten is zeer uitgebreid en verloopt doorgaans zonder problemen.

Buitenlandse passagiers worden verzocht ook voor binnenlandse vluchten hun paspoort te tonen.

Nauwgezette controles door de Thaise immigratiediensten, zowel bij aankomst als bij vertrek, veroorzaken soms lange wachtrijen in de luchthavens van Suvarnabhumi en Dong Muang.

Veiligheid / info scheepvaart

Aan de reizigers wordt de raad gegeven zich zorgvuldig te vergewissen van de kwaliteit van de aangeboden dienst. Het is aangeraden om na te gaan of de boot in goede staat is, de boot niet wordt overladen en of er reddingsmateriaal zoals zwemvesten aanwezig is.

Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

De trein wordt hoofdzakelijk gebruikt voor verplaatsingen naar Chiang Mai. In het regenseizoen (april-november) kunnen sommige spoorlijnen onderbroken zijn.

Er is een zeer dicht netwerk van bussen en minibussen. De veiligheid, vooral deze van minibussen, laat soms te wensen over. Het slechte onderhoud van sommige bussen, en hoge snelheid en te lange rijtijden kunnen leiden tot verkeersongevallen.