Reizen naar het Verenigd Koninkrijk: Reisadvies

Reist u naar het Verenigd Koninkrijk? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in het Verenigd Koninkrijk

Informatie over de lokale wetgeving in het Verenigd Koninkrijk.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van het Verenigd Koninkrijk bent u net als de Britten onderworpen aan de Britse wetten.


Misdaadbestrijding

In het kader van de verhoogde strijd van de Britse politie tegen geweld in het openbaar en agressie met blanke wapens, in het bijzonder door jongeren, is het verboden voor reizigers om blanke wapens (zakmes, steekwapen, breekmes, enz.) of pepperspray ter verdediging op zak te hebben of te vervoeren. Als bij een fouillering of controle een persoon wordt gevat met dergelijke voorwerpen op zak, loopt deze een ernstig risico op strafrechtelijke sancties, met name zware geldboetes en onmiddellijke opsluiting. Er is geen tolerantie in geval van interpellatie door de ordediensten.

Voor meer informatie, zie deze website.


Alcohol, Tabak

De aankoop en het verbruik van alcoholische dranken in het openbaar is verboden voor minderjarigen (minder dan 18 jaar) op straffe van geldboetes. Het is wel toegelaten dat 16- of 17-jarigen bier, wijn of cider bij de maaltijd consumeren (niet kopen), als ze vergezeld zijn van een volwassene.

De verkoop van tabak aan minderjarigen is verboden.


Drugs

Het bezit van verdovende middelen is verboden en kan leiden tot een gevangenisstraf van 2 tot 7 jaar, afhankelijk van de aard en de hoeveelheid van de middelen. Voor aanmaak en vervoer van verdovende middelen gelden hogere straffen


Seksualiteit

Pooierschap en uitbating van bordelen is illegaal. De wettelijke minimumleeftijd waarbij men kan instemmen met seksuele betrekkingen is 16 jaar. Sinds 2004 is geregistreerd partnerschap voor koppels van gelijk geslacht in voege. Met ingang van 29 maart 2014 kunnen koppels van hetzelfde geslacht huwen in Engeland en Wales


Fotografie

Het is niet altijd toegestaan om in musea te fotograferen. Aan de ingang staat het verbod altijd duidelijk aangegeven.