Reizen naar Zuid-Afrika: Reisadvies

Reist u naar Zuid-Afrika? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Zuid-Afrika

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Zuid-Afrika.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Stroomonderbrekingen

Door de recente afkondiging van de ramptoestand naar aanleiding van de overstromingen in de provincies Mpumalanga, Eastern Cape, Gauteng, KwaZulu-Natal, Limpopo, Northern Cape en North West Province en ook de problemen met de elektriciteitsvoorziening in Zuid-Afrika raden wij iedereen aan zijn of haar  gedrag en planning met gezond verstand aan te passen.

Tekorten in watervoorziening kunnen onverwacht optreden, op verschillende plaatsen en dit gedurende meerdere dagen. Alle sectoren worden getroffen (waaronder ook particuliere woningen). Stroomonderbrekingen kunnen leiden tot de tijdelijke sluiting van winkels (banken, geldautomaten, benzinestations, enz.) maar ook van openbare diensten (straatverlichting, verkeerslichten, water- en telefoon- en elektriciteitsvoorziening). De stroomonderbrekingen kunnen ook gevolgen hebben voor de watervoorziening en waterkwaliteit en kunnen ook leiden tot het uitvallen van internetverbindingen en mobiele telefonie. Ook de werking van tankstations kan een impact ondervinden.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Er gelden geen COVID-19-maatregelen meer om naar Zuid-Afrika te reizen. Er is geen vaccinatiebewijs of negatieve PCR-test meer vereist om het land binnen te komen.

Voor informatie over een eventuele verandering in de situatie kunt u terecht op de website van het National Institute for Communicable Diseases COVID-19 | NICD (in het Engels).