Thailand

Thailand

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

 

COVID


Reizen naar Thailand

In het kader van de bestrijding van COVID-19 blijft in Thailand minstens tot 31 juli 2021 de noodtoestand van kracht.

Het is nu mogelijk voor Belgische reizigers om het land binnen te komen voor een maximaal verblijf van 45 dagen zonder een visum aan te vragen bij de Thaise ambassade in België. Reizigers dienen echter wel een ‘Certificate of Entry’ (COE) aan te vragen via de Thaise ambassade in België. Reizigers zijn verplicht om binnen de 72 uur voor de reis een COVID-19-test uit te voeren en een medische verklaring voor te leggen waarin staat dat zij geen drager van het virus zijn. Na ontvangst van het ‘Certificate of Entry’ dient men zich voor het vertrek te registreren op de ‘Thailand Plus’-app. Wees hierbij  aandachtig voor de bescherming van persoonlijke data.

Vanaf 6 mei 2021 worden alle reizigers (gevaccineerd of niet) onderworpen aan 15 dagen (14 nachten) quarantaine op eigen kosten in hotels die door de overheid zijn geselecteerd. Daarnaast worden reizigers tijdens hun quarantaineperiode aan 3 extra tests onderworpen.

Vanaf 1 juli 2021 voorziet men de opening van Phuket voor volledig gevaccineerde toeristen zonder quarantaine. De minimum verblijfsduur is 14 nachten in geselecteerde hotels, alvorens men kan doorreizen in Thailand. Bij een korter verblijf dient men vanuit Phuket Thailand te verlaten. Het verkrijgen van een ‘Certificate of Entry’ blijft noodzakelijk. Procedures en voorwaarden kunnen tot op het laatste moment wijzigen in functie van de evolutie van de COVID-19-situatie.

Er gelden nog steeds beperkingen op commerciële vluchten naar Thailand. Reizigers zijn aangewezen op semicommerciële vluchten van bepaalde maatschappijen. Sinds 1 maart 2021 is transit via Bangkok (BKK) opnieuw toegelaten (maximum 12 uur).

Voor verdere informatie, gelieve de website van de ambassade van Thailand in Brussel te raadplegen.

Sinds 9 juni 2021 behoort Thailand tot de rode zone. Bij terugkeer naar België vanuit Thailand gelden er daarom striktere voorwaarden, te consulteren op https://www.info-coronavirus.be/nl/.

In Thailand

Elke provincie hanteert eigen maatregelen om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen. Meerdere provincies leggen quarantaine en/of een COVID-19-test op aan reizigers uit de meest getroffen regio’s. Volg de instructies van de lokale overheden.

De medische infrastructuur in Thailand is goed uitgebouwd, maar staat onder druk. Een positieve COVID-19-test leidt tot een verplichte opname in een ziekenhuis of veldhospitaal. Een goede medische reisverzekering (die ook medische repatriëring dekt) is van groot belang voor de volledige duur van het verblijf in Thailand.

Elke vorm van kritiek – vooral wanneer geuit op sociale media en in het bijzonder ten opzichte van de monarchie – kan leiden tot strafrechtelijke vervolging.

Om op de hoogte te blijven van de evolutie wordt aangeraden:

Momenteel hebben er regelmatig protestacties plaats in Bangkok en in andere delen van het land. Blijf uit de buurt van betogingen en politieke bijeenkomsten.

De moessonperiode (mei tot oktober) kan gepaard gaan met hevige regenbuien en ernstige overstromingen. Houd rekening met het uitvallen van elektriciteit en transportproblemen.

Thailand wordt momenteel geconfronteerd met een toename van dengue-infecties. Dengue-koorts is een virale infectie die voorkomt in de steden en het platteland, en voornamelijk tijdens het regenseizoen (mei-oktober). Zie voor meer info onder ‘Gezondheid en hygiëne’.

Thailand is een van de gevaarlijkste landen ter wereld qua verkeersveiligheid. Zie voor meer info onder ‘Vervoer’.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

De politieke situatie in Thailand kan onvoorspelbaar zijn. In maart 2019 werden verkiezingen georganiseerd en op 10 juli 2019 werd de nieuwe regering voorgesteld onder leiding van Eerste Minister Prayut Chan-o-cha.

De Thaise bevolking heeft een groot respect voor  de Thaise Koninklijke familie en elke misplaatste opmerking of handeling kan als beledigend beschouwd worden. Bovendien is er een strenge wetgeving ten aanzien van misdrijven van majesteitsschennis.

Reizigers wordt aanbevolen om weg te blijven van politieke betogingen of bijeenkomsten.

 1.1. Afgeraden gebieden

Niet-essentiële reizen naar de provincies Narathiwat, Yala, Pattani alsook naar de provincie Songkhla worden afgeraden. Voor de drie meest zuidelijke provincies (Narathiwat, Pattani en Yala) dienen bijzondere voorzorgsmaatregelen te worden genomen. In deze provincies worden bijna dagelijks aanslagen gepleegd. Deze aanslagen zijn gericht tegen Thaise gezagsdragers, maar sporadisch vallen ook buitenlandse slachtoffers. Personen die toch in deze provincies dienen te reizen worden aangeraden hun verplaatsingen bij daglicht te maken, extra waakzaam te zijn in de nabijheid van openbare gebouwen en hun reisinformatie te registreren via travellersonline.diplomatie.be.

 
1.2. Terreurdreiging


Reizigers dienen waakzaam te zijn op druk bezochte plaatsen, plaatsen met een druk uitgaansleven en in en rond openbare gebouwen, stations en luchthavens, zowel voor het risico op terreuraanslagen als voor het risico op criminaliteit. In Thailand werden in de laatste jaren aanslagen gepleegd met dodelijke slachtoffers en gewonden tot gevolg, voornamelijk in de zuidelijke provincies naast de grens met Maleisië.

Reizigers dienen de lokale veiligheidsinstructies na te leven. 
 
1.3. Criminaliteit


Thailand is een relatief veilig land voor toeristen.

Kleine criminaliteit, zoals handtassenroof en kredietkaartfraude komen af en toe voor. Wees waakzaam voor oplichterij met sieraden en edelstenen, namaakproducten en producten van beschermde diersoorten.

Bag-snatching door motorrijders vindt regelmatig plaats, vooral in Bangkok. Het wordt ook sterk afgeraden om persoonlijke bezittingen onbeheerd achter te laten, bijvoorbeeld op het strand. Over het algemeen is het ook raadzaam kopieën van identiteitsdocumenten te maken en het origineel op een veilige plaats te bewaren.

Bezoekers maken geregeld melding van bedrieglijke praktijken in toeristische wijken en badsteden (Pattaya, Koh Samui, Phuket) bij de huur van materieel en voertuigen, zoals waterjets en bromfietsen, en van oplichterij door tuk-tuk/taxichauffeurs of personen die zich ten onrechte voordoen als overheidsambtenaren.

Er zijn geïsoleerde gevallen gemeld van seksuele agressie ten aanzien van buitenlandse vrouwen.

Zij die ervoor kiezen om in Thailand zelf een reis te boeken bij een lokaal reisbureau, worden sterk aangeraden dat te doen bij een reisagent die geregistreerd staat bij de Association of Thai Travel Agents (ATTA). Oplichterij in de vorm van woekerprijzen komt namelijk steeds meer voor.

Meer informatie vindt u op de volgende website: http://www.atta.or.th.

Indien u het slachtoffer bent van een criminele daad neem dan onmiddellijk contact op met de toeristenpolitie op het nummer 1155. 

 
1.4. Reizen in de gebieden die grenzen aan andere landen


In het algemeen geldt dat men geen grens met een buurland oversteekt terwijl men de nodige formaliteiten niet heeft vervuld. De verleiding daartoe kan soms groot zijn, bv. aan de lange grens met Laos; maar de gevolgen kunnen bijzonder ernstig zijn (lange gevangenisstraffen zijn niet uitgesloten). Wie met de wagen de grens oversteekt moet hiervoor bijzondere formaliteiten vervullen.

Wie over land van Thailand naar Cambodja wil reizen, moet gebruik maken van één van de officiële grensovergangen, zoals: Aranyaprathet/Poipet en Koh Kong. Het is verboden en gevaarlijk om de grens op een andere plaats over te steken. De situatie aan de grens tussen Thailand en Cambodja is al enkele jaren gespannen ter hoogte van het tempelcomplex Preah Vihear.  De grens tussen Thailand en Cambodja blijft in deze regio gesloten en toegang tot de tempel van Preah Vihear vanuit Thailand is niet mogelijk.

Aan de grens tussen Thailand en Myanmar wordt aangeraden slechts de officiële grensovergangen te gebruiken.

Voor het grensgebied met Maleisië: zie "afgeraden gebieden".