Reizen naar Algerije: reisadvies

Alle informatie voor Belgen die naar Algerije reizen.

Gezondheid en hygiëne in Algerije

Informatie over gezondheid en hygiëne in Algerije.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

COVID-19

Er zijn momenteel geen COVID-gerelateerde reisbeperkingen meer, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en voorbereid te reizen.

Bij het plannen van een reis is het daarom essentieel om op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen in zowel het land van bestemming als eventuele doorreislanden.

Mocht u ziek worden tijdens de reis, is het algemene advies om binnenkamers te blijven zolang u zich ziek voelt. Indien het een bevestigd COVID-19 geval betreft, hetzij via een zelftest of een klinische diagnose door de huisarts, is het aangeraden om binnenkamers te blijven en uzelf te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen.

Bij ziekte is het van sociaal belang om de verspreiding van het virus te beperken. Als u zich toch buiten moet begeven, wordt sterk aangeraden om minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen. Draag een masker als u toch andere mensen ontmoet, in het bijzonder mensen met een kwetsbare gezondheid en vermijd drukke plaatsen.

Alle reizigers moeten zich bewust zijn van de risico's voor hun gezondheid tijdens het reizen. Het is belangrijk om uw bestemming te controleren voordat u vertrekt, zodat u zich bewust bent van de risico's en u zich daarop kunt voorbereiden.


Kosten/infrastructuur medische verzorging

Het land beschikt over een vrij dicht netwerk van medische centra, publiek en privé, waarvan de kwaliteit variabel is. Met uitzondering van noodgevallen en zonder een buitengewone aanbeveling van een arts of een medisch centrum, is het sterk aanbevolen te kiezen voor een behandeling buiten het land. Het afsluiten van een repatriëringverzekering is een must.

 
Veiligheid water en voedsel

Gevallen van voedselvergiftiging komen frequent voor, omdat de koelingsketen niet systematisch gerespecteerd wordt. Snacks bieden vaak geen enkele garantie op het vlak van elementaire hygiëne en bewaring. Men dient de voorzorgen te nemen die gebruikelijk zijn in een dergelijk land en klimaat. Het wordt ten stelligste afgeraden kraantjeswater te drinken.

 
Inentingen en vaccins

Het wordt aangeraden om zich tegen tyfus te laten vaccineren. Ook vaccinatie tegen hepatitis A en een update van polio, tetanus en difterie zijn aangeraden. Raadpleeg 6 tot minstens 2 weken voor uw vertrek de websites van het Instituut voor Tropische Geneeskunde en van de Wereldgezondheidsorganisatie voor gedetailleerde informatie.

 
Bijzondere gezondheidsrisico's

Verschillende geïsoleerde gevallen van cholera werden in augustus en september 2018 vastgesteld. 

Verschillende gevallen van tyfus werden vastgesteld in 2006 en in 2007.

Sommige stranden zijn vervuild, zeker in de nabijheid van stedelijke gebieden. Er wordt dan ook aangeraden deze stranden te vermijden.