Reizen naar Algerije: reisadvies

Alle informatie voor Belgen die naar Algerije reizen.

Lokale wetgeving in Algerije

Informatie over de lokale wetgeving in Algerije.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland. Men moet in het bezit zijn van zijn identiteitsdocumenten wanneer men zich in het land verplaatst.

 
Drugs

Het gebruik en de handel van drugs zijn de laatste jaren toegenomen. Belangrijke beslagen van cannabis afkomstig uit Marokko worden regelmatig publiek aangekondigd. Men raadt u ten zeerste aan niet in deze activiteit betrokken te raken, zelfs niet onvrijwillig, bijvoorbeeld door systematisch te weigeren bagage van een vreemde aan te nemen. De opgelopen gevangenisstraffen kunnen bijzonder zwaar zijn.

 
Seksualiteit

De islamitische tradities en gewoontes worden sterk gerespecteerd in Algerije met een striktheid waarvan elke buitenlander zich bewust moet zijn. Zo dient in sommige hotels een ongehuwd koppel twee kamers te nemen. Het is voor getrouwde koppels aangeraden om een extract van hun huwelijksakte bij zich te hebben.

Homoseksualiteit wordt in Algerije als een misdrijf beschouwd, met gevangenisstraffen en zware boetes tot gevolg. Discretie is aangeraden voor homoseksuele koppels.

 
Fotografie

Het is strikt verboden om militaire sites of plaatsen die bewaakt worden door de politie of het leger, installaties of vertegenwoordigers van de veiligheidsdiensten, de binnenkant van moskeeën en iedere persoon die hier niet mee instemt, te fotograferen.

 
Zeden en gewoonten

Het belijden van de Islam is in het gehele land zeer gerespecteerd. Het is dus aan te raden om ieder gedrag dat geïnterpreteerd kan worden als een gebrek aan respect of zelfs een provocatie voor deze godsdienst te vermijden (vermijden om op een onbetamelijke manier gekleed te gaan, zich onthouden van het eten, het drinken en het roken in het openbaar tijdens de ramadan, etc).

Het respecteren van de lokale gevoeligheden is waarschijnlijk de beste manier om zich te verzekeren van de welwillendheid van de bevolking.