Reizen naar Algerije: reisadvies

Alle informatie voor Belgen die naar Algerije reizen.

Laatste update en COVID-19 in Algerije

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Algerije.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid

Op 22 februari 2019 begonnen zowel in Algiers als in de voornaamste steden van het land betogingen met een politiek karakter. Door de COVID-pandemie waren deze betogingen in maart 2020 tijdelijk opgeschort, maar op 26 februari 2021 is de protestbeweging, bekend als Hirak, hervat. De Algerijnse autoriteiten hebben uiteindelijk elke mobilisatie verhinderd. Uit voorzorg dient men zich op afstand te houden van betogingen en massale samenkomsten.

Verplaatsingen in de grensgebieden met Libië, Niger, Mali (inclusief de zones van het Grote Zuiden), Mauritanië en het zuiden van Tunesië, maar ook de bergachtige en bosrijke gebieden van de regio Kabylië, worden sterk afgeraden. De verplaatsingen in de andere regio's en steden van het land kunnen worden uitgevoerd mits het respecteren van een aantal voorzorgsmaatregelen (Algemene veiligheid). 

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, en om met u te kunnen communiceren, nodigen wij u uit uw reis of verblijf te registreren via Travellers Online

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

 
De Algerijnse autoriteiten heropenden op 1 juni 2021 de luchtgrenzen en hanteren een nieuw vluchtprogramma van en naar Algerije sinds april 2022. Concreet mogen de nationale luchtvaartmaatschappij Air Algérie en sommige buitenlandse maatschappijen vluchten van en naar ongeveer 15 EU- en niet-EU-landen uitvoeren. Voor België (Brussel) gaat het om twee rotaties per week (woensdag en vrijdag).

Personen die Algerije binnenkomen moeten ofwel een vaccinatiebewijs van minder dan 9 maanden oud ofwel een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur oud voorleggen .