Reizen naar Congo (-Brazzaville): Reisadvies

Reist u naar Congo (-Brazzaville)? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Congo (-Brazzaville)

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Congo (-Brazzaville).
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

​​​​​​Sinds 18 oktober 2022 is de sanitaire noodtoestand in de Republiek Congo opgeheven. Passagiers die de Republiek Congo binnenkomen of verlaten hoeven geen negatieve PCR-test meer voor te leggen. Het is ook niet langer verplicht om een masker te dragen.

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen kan in de Republiek Congo doorgaans veilig gereisd worden.

De weg tussen Brazzaville en Pointe Noire kan zonder probleem gebruikt worden. Het is evenwel aangeraden om er alleen overdag te reizen en de secundaire wegen te vermijden.

Hoewel er in een recent verleden geen bijzondere incidenten moeten vermeld worden, beveelt de ambassade aan om alle niet-essentiële reizen in de grenszones tussen de Republiek Congo en de Centraal-Afrikaanse Republiek te vermijden omwille van de instabiliteit in dit land en de aanwezigheid van gewapende groepen.