Reizen naar Equatoriaal-Guinea: Reisadvies

Reist u naar Equatoriaal-Guinea? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Equatoriaal-Guinea

Vervoer in Equatoriaal-Guinea.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

De weginfrastructuur is de laatste jaren sterk verbeterd in het hele land. Toch blijft een 4x4-voertuig aan te raden, zeker op de secundaire wegen.

Er dient rekening gehouden te worden met regelmatige wegversperringen en controles door politie of leger op de belangrijkste verkeersassen. Er is voldoende brandstoftoevoer in de steden. Een autoverzekering is niet verplicht, maar is aan te raden.

Op de wegen en sporen vraagt ​​het onvoorspelbare gedrag van veel chauffeurs constante aandacht. Het wordt aanbevolen om 's nachts niet te rijden vanwege verkeersveiligheid en de mogelijkheid van politiecontroles.

Bij een verkeersongeval met gewonden kan de veiligheid van de betrokken buitenlander in gevaar komen. Daarom is het aangeraden het voertuig niet te verlaten en zich meteen naar het dichtstbijzijnde politiecommissariaat te begeven.
 

Veiligheid / info luchtvaart

Alle plaatselijke vliegtuigmaatschappijen krijgen vliegverbod in het Europese luchtruim, waaronder Cronos airlines en Ceiba. Informeer u goed via de website van de Europese Commissie.