Reizen naar Guatemala: Reisadvies

Reist u naar Guatemala? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Guatemala

Informatie over klimaat en rampen in Guatemala.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische fenomenen

28 februari 2024

Klimaat en meteorologische fenomenen

Het droge seizoen met zachte temperaturen loopt van november tot en met april. Het regenseizoen begint in mei en duurt tot en met oktober en treft vooral de lage gebieden van Petén en beide kusten (Pacifische en Atlantische).

Het wordt sterk aangeraden om gedurende het regenseizoen (mei tot en met oktober) regelmatig lokale weerberichten te raadplegen om u ervan te vergewissen of uw geplande reisroute nog mogelijk is.

Voor informatie over de actuele weerstoestand in het land, zowel over veiligheid als weeromstandigheden, kunt u terecht bij het Guatemalteekse Instituut voor Toerisme (INGUAT) via PROATUR:

Om de evolutie van het weer te volgen, kunt u het National Hurricane Center in Miami raadplegen.

 Frequente natuurrampen

Met uitzondering van de provincie Petén ligt Guatemala in een seismisch actief gebied. Alvorens de gebieden rond vulkanen te bezoeken (in het bijzonder vulkaan Pacaya en Fuego), wint men best inlichtingen in over de veiligheidssituatie bij het INSIVUMEH (Nationaal Instituut voor Seismologie, Vulkanologie, Meteorologie en Hydrologie) tel.: +502 - 2261 3246.

Bijkomende informatie

Mocht er zich tijdens uw verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden over België van hun toestand inlichten. Indien nodig, kunt u contact opnemen met het Belgische ereconsulaat in Guatemala City op het nummer +502 2261 6947 of het nummer +502 2261 6948, de Ambassade van België in Panama of de Coordinadora Nacional para la Reducción de Desastres (CONRED).