Reizen naar Hongarije: Reisadvies

Reist u naar Hongarije? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update in Hongarije

Laatste updates in Hongarije.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Oekraïne-update

De situatie in Hongarije is momenteel stabiel en kalm.

Coronavirus COVID-19

  • Reizen binnen de EU is mogelijk: waakzaamheid blijft geboden en de reisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 moeten strikt worden nageleefd.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


I. Naar Hongarije reizen

Sinds 7 maart 2022 zijn alle inreisbeperkingen voor Hongarije opgeheven. De verplichting om een masker te dragen is eveneens opgeheven.

Er bestaan niet langer gezondheidsbeperkingen (maskers of vaccinatiecertificaten) voor de toegang tot culturele, ontspannings- en horecagelegenheden.


II. Sanitaire maatregelen

Meer informatie over de actuele regels vindt u op de website van het Hongaarse Toerisme-agentschap (informatie in het Engels).


III. Informatie over de gezondheidssituatie en maatregelen in geval van symptomen

Meer informatie van de Hongaarse autoriteiten is beschikbaar via volgende kanalen:

  • Noodnummer: in geval van ziektesymptomen kunnen toeristen permanent in het Engels verder geholpen worden via het (24/7) noodnummer +36 80 277 456.


IV. Bijkomende informatie over toegangsbeperkingen

De regels voor het binnenkomen van Hongarije en de wettelijke vereisten voor het overschrijden van de grens kunt u vinden op de speciale website van de Hongaarse politie