Reizen naar Kosovo: Reisadvies

Reist u naar Kosovo? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Kosovo

Informatie over vervoer in Kosovo.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Gelet op de slechte staat van bepaalde wegen, en rekening houdend met de aanwezigheid van voertuigen die zonder lichten of zeer traag rijden, zoals landbouwvoertuigen, een verhoogde waakzaamheid is van toepassing tijdens nachtverplaatsingen, in het bijzonder op secundaire wegen of in bergachtige streken.

De staat van een deel van de voertuigen (lichten, remmen) kan te wensen overlaten. In de winter kunnen vele (aarde)wegen in praktijk onberijdbaar worden.


Veiligheid / info luchtvaart

De luchtmaatschappij TUIFly (ex-JetAirFly) verzorgt twee à drie maal per week (naargelang de periode van het jaar) een rechtstreekse vlucht tussen Brussel en Pristina.

Dagelijks vertrekken vluchten van Austrian Airlines en Turkish Airlines van Pristina met overstappen in Wenen of Istanbul, naar Brussel.

Website van de Luchthaven van Pristina: www.airportpristina.com


Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Treinen: Treinverkeer is minimaal. Het is aangeraden om zich ter plaatse te  informeren.

Bussen: Het privaat uitgebate busnetwerk is wijdvertakt, uiterst goedkoop en vrij comfortabel. Er rijden overdag regelmatige bussen (om de 20 minuten) tussen alle grote steden in Kosovo en minibusjes naar de kleinere dorpen. In Pristina rijden daarnaast openbare lijnbussen, met recente voertuigen. 's Avonds is er geen busverkeer. Er zijn ook veel private internationale buslijnen (zie “reisdocumenten”, in het bijzonder voor de overgang van de grens tussen Kosovo en Servië).