Reizen naar Lesotho: Reisadvies

Reist u naar Lesotho? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Lesotho

Informatie over de algemene veiligheid in Lesotho.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Er is een verslechtering van de veiligheid in Lesotho. Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen ten opzichte van criminaliteit, zoals diefstal en inbraken, kan er in Lesotho echter wel gereisd worden.

Blijf waakzaam en hou u op de hoogte van de actualiteit. Vermijd grote bijeenkomsten en politieke betogingen. Het is raadzaam om indien mogelijk na zonsondergang niet meer op straat te komen.

Zoals in elke bergachtig gebied kan het weer snel veranderen en zo de verplaatsingen verstoren. Onweer is vaak hevig tijdens de zomermaanden.

Om onze consulaire bijstand nog beter te kunnen organiseren, raden wij u aan uw reis te registreren op 
Travellers Online.

 

Criminaliteit

Het aantal gewapende overvallen neemt toe. Buitenlandse toeristen zijn soms het doelwit van criminelen. Bewaar geld of waardevolle voorwerpen op een veilige plek en loop er niet mee rond. Maak fotokopieën van reisdocumenten en neem alleen deze mee tijdens verplaatsingen.

Ga in Maseru niet wandelen na zonsondergang, zeker niet alleen. Rij 's nachts niet met de wagen in de stad of in meer afgelegen gebieden. Rij met gesloten ramen en vergrendelde portieren. Vermijd afgelegen en slecht verlichte plaatsen en wees voorzichtig aan stoplichten en op parkings. Men neemt best geen lifters mee. Lokale bussen en taxi’s worden best vermeden.

In de hoofdstad Maseru zijn hotels en restaurants soms het slachtoffer van gewapende overvallen. Er vallen doorgaans geen ernstige gewonden, maar er wordt sterk aanbevolen om in dergelijke situaties geen weerstand te bieden.