Reizen naar Libanon: Reisadvies

Reist u naar Libanon? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Libanon

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Libanon.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Recente ontwikkelingen – veiligheid

Sinds 7 september, zijn er opnieuw gevechten in het kamp Ein El Hilweh, nabij de stad Saida. Het wordt aangeraden om de stad en de regio rond Saida te vermijden.

De socio-economische situatie in Libanon verslechtert als gevolg van een ernstig tekort aan en een sterke stijging van de prijzen van levensmiddelen zoals elektriciteit, brandstof en geneesmiddelen. Deze verslechtering van de economische situatie van het land leidt ook tot sociale onrust, die in het algemeen tot uiting komt in betogingen en blokkades van belangrijke wegen. Deze kunnen uitmonden in vandalisme, geweld en het gebruik van wapens.

Het wordt daarom sterk aangeraden om alle bijeenkomsten te vermijden en uit de buurt te blijven van menigten.

Ziekenhuizen kunnen niet altijd volledige zorg verlenen, afhankelijk van het medische materiaal dat er beschikbaar is.

Cholera-epidemie - hygiëne en gezondheidsmaatregelen

Sinds begin oktober 2022 zijn in Libanon verschillende gevallen van cholera bevestigd. Gezien hun exponentiële toename acht de WHO het risico van een cholera-epidemie in Libanon groot. Het is daarom sterk aanbevolen om de elementaire hygiënische maatregelen na te leven en flessenwater te gebruiken.

Raadpleeg voor meer informatie de rubriek Gezondheid en hygiëne in Libanon.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

Er zijn geen specifieke COVID-19-maatregelen meer voor passagiers die naar Libanon reizen, ongeacht hun vaccinatiestatus.

Meer informatie bij de Ambassade van Libanon in België

In het algemeen staat het gezondheidssysteem onder druk door de combinatie van de socio-economische situatie en de COVID-19-pandemie.