Reizen naar Noord-Korea: Reisadvies

Reist u naar Noord-Korea? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Noord-Korea

Informatie over gezondheid en hygiëne in Noord-Korea.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Kosten/infrastructuur medische verzorging 

 

De infrastructuur voor gezondheidszorgen in Noord-Korea is slecht. De normen voor klinische hygiëne in ziekenhuizen zijn laag. Tekorten aan geneesmiddelen komen vaak voor. Evacuatie is waarschijnlijk nodig in geval van ernstige ziekte of letsel. Het wordt aanbevolen geen ​​operaties ter plaatse te ondergaan. Tandheelkundige zorg is ook beperkt. In het Friendship Hospital in het Munsudong district van Pyongyang werken Engelstalige artsen, maar ook daar is de kwaliteit van de zorgen laag. 

De meeste in het buitenland geproduceerde geneesmiddelen zijn niet verkrijgbaar, of zijn mogelijks vervallen dan wel van slechte kwaliteit. Reizigers wordt daarom aangeraden om eventuele noodzakelijke medicijnen mee te nemen, nadat ze vooraf hebben gecontroleerd of hun invoer in Noord-Korea niet verboden is. Het wordt aanbevolen om documenten mee te nemen (voorschrift, medisch attest) waaruit blijkt dat de medicijnen voor persoonlijk gebruik zijn. Het is aanbevolen om over medicijnen tegen buikloop en uitdroging te beschikken.

In geval van medischerepatriëringwordt men naar een ziekenhuis in China geëvacueerd en is het nodig om inlichtingen te bekomen m.b.t. de aanvraag van een medisch visum voor de Volksrepubliek China.

Veiligheid water en voedsel 

Het land kampt regelmatig met een tekort aan  water en voedsel.

Het risico op cholera is reëel. Het wordt aanbevolen om alleen gekookt water of flessenwater te drinken en ijs in dranken te vermijden.

Inentingen 

Gele koorts komt niet voor in Noord-Korea, maar vaccinatie is verplicht vanaf de leeftijd van één jaar voor reizigers komende uit een ander land waar gele koorts endemisch is of die in dergelijk land langer dan twaalf uur op doorreis zijn geweest.

Vaccinatie tegen hepatitis A wordt aanbevolen voor alle reizigers. Er dient altijd rekening te worden gehouden met het risico op hondsdolheid en vaccinatie tegen hondsdolheid moet in specifieke omstandigheden worden overwogen, te verifiëren met de arts.

Het is sterk aangeraden om na te kijken of u toe bent aan boostervaccinaties voor de basisvaccinaties, zoals DTP (difterie- tetanus- polio) en Hepatitis B, alsook na te kijken of u ingeënt bent tegen de mazelen. Inenting tegen buiktyfus wordt aangeraden.

De websites van het Instituut voor Tropische Geneeskunde en van de Wereldgezondheidsorganisatie bevatten meer gedetailleerde en geactualiseerde informatie.

Bijzondere gezondheidsrisico's

Japanse encefalitis komt in het heel land voor, vooral in de zomer. Er is ook een prevalentie van tuberculose. Honden en andere zoogdieren kunnen besmet zijn met hondsdolheid. Malaria komt voor in het zuiden van het land.

Uitbraken van mond-en-klauwzeer komen vaak voor in de periode maart-oktober. Deze ziekte treft vooral kinderen en kan voorkomen worden door fleswater te drinken, en ijsblokjes en ongekookt voedsel te vermijden.

Gele zandstormen, met fijne verontreinigde deeltjes uit Mongolië en China, komen vaak voor van maart tot mei. Bij dergelijke stormen is het aan te raden om zo veel mogelijk te mijden om  naar buiten te gaan.