Reizen naar Qatar: Reisadvies

Reist u naar Qatar? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Qatar

Informatie over vervoer in Qatar
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Het verkeer is over het algemeen behoorlijk, maar kan in het hele land erg verschillen. Er zijn echter voortdurend infrastructuurwerken aan de gang, wat vaak tot verkeersopstoppingen leidt. De wegen in Doha zijn meestal in goede staat. Buiten Doha en buiten de grote verkeersaders is de kwaliteit van de wegen wisselend. De wegen zijn bijvoorbeeld niet of slecht verlicht of zijn enkel voor 4x4's toegankelijk. In geval van hevige regen, kunnen wegen ontoegankelijk worden, ook in Doha.

De rijstijl kan eerder agressief zijn. De maximumsnelheden worden vaak niet gerespecteerd. Verkeersregels worden niet altijd gevolgd. Vooral op de rotondes is het gevaarlijk.

Er staan nochtans strenge straffen op het overtreden van verkeersregels, zoals zware boetes en gevangenisstraffen. Voor het vaststellen van overtredingen wordt er uitgebreid en efficiënt gebruik gemaakt van camera's.

In geval van een ongeval, bel 999. Neem minstens vier foto’s van de wagens, waarvan minstens één van de nummerplaat en verplaats de wagen naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats om te vermijden dat u het verkeer blijft hinderen.. Blijf ter plaatse en wacht op de politie. Het is verkeerd om de plaats van een ongeval te verlaten voordat de politie arriveert. Voor de verzekering heeft u het politierapport nodig.


Veiligheid / info luchtvaart

De nationale luchtvaartmaatschappij Qatar Airways, die een uitstekende reputatie geniet, breidt haar internationaal netwerk voortdurend uit. Er zijn geen binnenlandse vluchten.

De luchthaven van Doha is zeer druk en is uitgegroeid tot een internationale hub.

Passagiers die met Qatar Airways reizen en in transit zijn op weg naar andere bestemmingen, moeten erop letten de instructies van de luchtvaartmaatschappij en haar regels goed na te volgen (rookverbod, enz.). Het gebeurt regelmatig dat toeristen tot enkele dagen gevangenis worden veroordeeld omwille van inbreuk op deze regels of wegens hun gedrag aan boord van het vliegtuig of tijdens de transit in Doha.


Veiligheid / info openbaar vervoer - taxi

Het openbaar vervoer is in volle ontwikkeling. In Doha is er een netwerk van metro, lijnbussen en trams die bijna de volledige stad omspannen. De routes zijn echter beperkt en de verbinding is niet optimaal, haltes zijn niet altijd goed bereikbaar. Er bestaan ook lijnbussen naar andere steden en wooncentra (Al-Khor, Wakra, Messaieed, Dukhan).

Officiële taxi’s kan u herkennen aan het logo. Ze zijn uitgerust met meters. Het is mogelijk om een auto met of zonder chauffeur te huren. Uber is zeer goed ontwikkeld.  Vrouwen die alleen reizen worden aangeraden voorzichtig te zijn "s nachts. Er zijn enkele geïsoleerde gevallen van geweld op vrouwen in taxi’s ’s nachts.