Reizen naar Tunesië: Reisadvies

Reist u naar Tunesië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Tunesië

Informatie over vervoer in Tunesië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

De nationale wegen zijn over het algemeen in goede staat. Het rijgedrag van de Tunesiërs is vaak roekeloos en gevaarlijk. Het verkeer verloopt chaotisch, omdat het verkeersreglement in het algemeen niet nageleefd wordt. De chauffeurs rijden meestal veel te snel, zelfs in de steden. Vooral 's nachts dient men heel voorzichtig te zijn. Vele wegen zijn onvoldoende verlicht. Op de autosnelwegen is (bescheiden) autotol te betalen. Om in het zuiden van Tunesië rond te reizen is een voorafgaandelijke toestemming nodig van het Gouvernorat van Tataouine. Reizen in dit woestijngebied vereist trouwens een goede voorbereiding en een aangepaste uitrusting. Er bestaan geen uitgestippelde routes voor wandelaars.

Personen die zich verplaatsen in het Saharagebied, dienen zich vanaf het begin van de reis in verbinding te stellen met hun reisorganisator. Voor de randgebieden (waar de Sahara aan de grens komt) wordt het om veiligheidsredenen ten zeerste aangeraden om enkel georganiseerd te reizen onder begeleiding van lokale gidsen. Het wordt ook met klem afgeraden om van de wegen af te rijden.

 
Veiligheid / info luchtvaart

Binnenlandse vluchten stellen geen problemen en zijn over het algemeen betrouwbaar. Geen enkele Tunesische luchtvaartmaatschappij staat op de lijst van luchtvaartmaatschappijen die een exploitatieverbod binnen de Europese Unie gekregen hebben.

 
Veiligheid / info scheepvaart

De scheepvaart stelt geen veiligheidsproblemen en is over het algemeen zeer betrouwbaar (aanzienlijke vertragingen zijn echter mogelijk).

 
Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Het spoorwegnet beslaat ongeveer 2000 km en omvat bijna het gehele grondgebied. Het verbindt de meeste grote steden in het noorden, Tunis, Bizerte en Béja en de kuststreek in het oosten: Sfax en Gabès. De treinen zijn tamelijk traag, maar goedkoop en stipt. Men kan verschillende reductiekaarten (van 25 tot 50 % vermindering) kopen. De nationale transportmaatschappij SNTRI en Transtour beschikken over bussen die de meest afgelegen plaatsen in Tunesië bedienen. De uurregeling van de bussen die Tunis met de grote steden verbinden, staat elke dag in de dagbladen Le Temps en La Presse.