Reizen naar Turkije: Reisadvies

Reist u naar Turkije? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Turkije

Informatie over vervoer in Turkije.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Luchthavens

Istanbul International Airport, de nieuwe luchthaven die sinds 7 april 2019 de luchthaven Ataturk Airport vervangt, is volledig operationeel. Reizigers rapporteren geen grote problemen. De nieuwe luchthaven is nog niet verbonden met een metrolijn maar is wel toegankelijk via taxi of bus. (https://www.ibb.istanbul/en/news/detail/1205).

 
Veiligheid / weginformatie

Het wegverkeer heeft een gevaarlijke reputatie. Dit komt door de slechte staat van de wegen en het gevaarlijke rijgedrag van vele chauffeurs. Elk jaar zijn er veel ernstige ongevallen. De reiziger wordt daarom verzocht aandachtig te zijn in het verkeer. Het is niet aanbevolen om ’s nachts met de auto buiten de grote agglomeraties te reizen. Elke bestuurder die betrokken of verantwoordelijk is voor een wegenongeval  met een dodelijk slachtoffer, kan gevangen worden gezet voor de duur van het gerechtelijk onderzoek: ten minste zeven dagen geldt hierbij als algemene regel. Rijden onder invloed leidt automatisch tot het intrekken van het rijbewijs voor zes maanden: een minimumboete van 250 euro wordt ter plaatse opgeëist.

 
Veiligheid / spoor en bus

Reizen met de trein tussen grote steden houdt geen bijzonder risico in. Met betrekking tot busreizen worden kleine lokale bedrijven best vermeden. De meerderheid van de ongevallen wordt veroorzaakt door deze kleine bedrijven die de veiligheidsregels niet respecteren, met name de rijd- en rusttijden voor de bestuurders.