Reizen naar Vanuatu: Reisadvies

Reist u naar Vanuatu? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Vanuatu

Informatie over de lokale wetgeving in Vanuatu
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland. Vanuatu is een land met gewoontes en tradities van christelijke moraal. Gelieve hiermee rekening te houden in uw kledingswijze. Vermijd het dragen van een badpak in de stad.

Drugs

Zowel de invoer als het gebruik van drugs zijn verboden. In Vanuatu staan er zware gevangenisstraffen op delicten die betrekking hebben op drugs.

Alcohol

De verkoop van alcohol in supermarkten en soortgelijke verkooppunten tussen zaterdagmiddag en maandagochtend 07.00 uur is illegaal.

Gedurende deze tijden kan er nog steeds alcohol worden geschonken in clubs, bars en hotels.

Seksualiteit

Elke vorm van prostitutie is verboden in Vanuatu. Relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht zijn legaal, maar worden niet algemeen geaccepteerd. Vermijd openbare uitingen van genegenheid.Net als in ons land worden in Vanuatu seksuele contacten met minderjarigen als een ernstig strafbaar feit aanzien. De invoer van documenten (magazines, video's...) van pornografische, zelfs van erotische aard is ten strengste verboden en u kunt zware geldboetes verwachten.