Laatste evaluatieverslagen

Alle evaluatieverslagen van de Dienst Bijzondere Evaluatie kunnen geraadpleegd en gedownload worden vanaf 2005.

Evaluatie van de internationale klimaatfinanciering

Hoe pakt België de wereldwijde klimaatuitdaging aan in kwetsbare landen?
  1. Laatst bijgewerkt op

Deze evaluatie richt zich op de internationale klimaatfinanciering door de Belgische federale overheid in de periode 2013 tot 2019. Zonder te pleiten voor wat een billijke Belgische bijdrage aan de klimaatfinanciering zou moeten zijn, onderzoekt de evaluatie het kader (regelgevend, beleidsmatig en operationeel), de kanalen en de instrumenten die worden gebruikt om de doelstellingen van de federale klimaatfinanciering te verwezenlijken.

Een reeks belangrijke interventies werd geselecteerd voor diepgaande casestudies in Burkina Faso, Niger, Rwanda en Vietnam, alsook in Senegal en Tanzania, waar terreinmissies plaatsvonden.

De Belgische klimaatgerelateerde Ontwikkelingssamenwerking heeft betrekking tot een brede waaier van sectoren, waaronder landbouw, onderwijs, energie, milieu, bestuur, gezondheid, humanitaire hulp, water & sanitair, en duurzame steden.

Image
Un agriculteur

© Enabel

Je kan gedrukte exemplaren van de verslagen opgestuurd krijgen, zolang de voorraad strekt. Stuur hiervoor een e-mail naar ses-dbe@diplobel.fed.be

Contact

De Dienst Bijzondere Evaluatie
ses-dbe@diplobel.fed.be