Reizen naar Cyprus: Reisadvies

Reist u naar Cyprus? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Cyprus

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Cyprus.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Toegangsvoorwaarden

De toegang tot de Republiek Cyprus, via de lucht of over zee, niet langer onderworpen aan gezondheids- of verplaatsingsbeperkingen. De vereiste reisdocumenten zijn de gebruikelijke documenten, namelijk identiteitsbewijs, instapkaart...

Alle informatie is hier beschikbaar: Covid19 Travel protocol(visitcyprus.com)


Lokale maatregelen

Het dragen van een mondmasker is ten zeerste aangeraden binnen en in gesloten ruimtes.

 

Noord-Cyprus

Voor het noordelijke deel van het eiland (niet erkend als onafhankelijke staat, de mogelijkheden van consulaire bijstand zijn daarom uiterst beperkt), is de onderstaande informatie louter informatief en onder voorbehoud van regelmatige wijzigingen en zonder voorafgaande kennisgeving.

De toegangsvoorwaarden zijn per 22 juni 2022 verlaagd en kunnen hier worden geraadpleegd: TRNC MINISTERIE VAN GEZONDHEID > REISREGELS (ct.tr)

Wat betreft de toegang tot het noorden van het eiland, en tenzij anders aangegeven, kunnen reizigers zonder verdere controlemaatregelen (vaccinatie of test) binnenkomen.

De kruispunten op de groene lijn, die het noorden en het zuiden van het eiland scheiden, zijn open en vereisen geen voorlegging van een test meer. 

Het dragen van een masker is niet verplicht, behalve bij grote publieksbijeenkomsten of evenementen in binnenruimtes.

Het wordt niettemin sterk aanbevolen voor personen met ademhalingsproblemen, voor niet-gevaccineerden  die risico lopen (60-plussers, immuungecompromitteerden  en  personen met risicopathologieën, enz.).

Er is geen quarantaineprotocol, maar mensen met symptomen moeten een masker dragen en worden getest.

Het moet worden opgemerkt dat vluchten die vanuit het noorden van het eiland naar België vertrekken (“luchthaven Ercan”, niet goedgekeurd zijn door de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO)). Ze worden beschouwd als vluchten vanuit Turkije (verplichte tussenstop), en daarom zijn de passagiers die in België toekomen, onderworpen aan de gezondheidsregels die van toepassing op personen komende uit  Turkije.

Wie zich momenteel op reis bevindt in Cyprus wordt verzocht zich in te schrijven op Travellers Online. In geval van nood, kunnen de betrokkenen zich aanmelden bij de Ambassade of zich richten tot de lokale autoriteiten voor assistentie.