Reizen naar Egypte: Reisadvies

Reist u naar Egypte? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Egypte

Praktische info over reizen in Egypte.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.

Rijbewijs.

In Egypte wordt het internationale rijbewijs erkend. Met een internationaal rijbewijs mag u maximaal zes maanden in Egypte rijden. Als u van plan bent om langer in Egypte te blijven, moet u een Egyptisch rijbewijs aanvragen.

Betaalmiddelen.

U mag maximum 10.000 USD of de tegenwaarde in euro het land binnen brengen. De in- en uitvoer van Egyptische valuta is beperkt tot 5.000 EGP. U kunt contant geld afhalen met kredietkaarten aan internationale bankautomaten, die overal te vinden zijn. U kunt in alle grotere restaurants en hotels met uw kredietkaart betalen. In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 78 170 170).

Reisverzekering.

Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet en met inbegrip van medische repatriëring en rechtsbijstand is absoluut noodzakelijk. Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming, uw manier van reizen en de activiteiten die u plant (met name als u plant te gaan duiken). Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden.

GSM en communicatiefaciliteiten.

Alle Belgische GSM-operatoren bieden roaming aan in Egypte. De lokale GSM-operatoren Orange, Vodafone en Etisalat bieden een waaier van mogelijkheden. Voor meer informatie: www.orange.com, www.vodafone.com.eg en www.etisalat.com.eg.

Consulaire bijstand

In geval van ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen Belgen bijstand vragen aan de Belgische Ambassades, Consulaten en Ereconsulaten. Consulaire bijstand kan bijvoorbeeld gevraagd worden in geval van een ernstig ongeval, een overlijden, een ernstig misdrijf, een onrustwekkende verdwijning, een aanhouding of een extreme noodtoestand in het land. U dient eerst zelf hulp te zoeken bij bijvoorbeeld uw reisorganisatie, verzekering en de lokale autoriteiten.

Opgelet, u komt niet in aanmerking voor consulaire bijstand wanneer u:

  1. reist naar een gebied waarvoor de FOD Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies geeft;
  2. zich begeeft naar een gebied waar een gewapend conflict gaande is;
  3. geen gevolg hebt gegeven aan de oproep van de FOD Buitenlandse Zaken om het gebied waar u verblijft te verlaten;
  4. buitensporige risico’s neemt zonder overeenkomstige verzekering.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren raden wij ook aan uw reis te registreren via Travellers Online

U kunt bij ons ook steeds terecht in geval van verlies of diefstal van uw reisdocument.

Contactgevens voor Belgen in nood:

Ambassade te Caïro: +20 122 210 34 33

Ereconsulaat in Alexandrië: +20 3 484 4037

Ereconsulaat in Hurghada: +20 122 391 0032

Ereconsulaat in Sharm El Sheikh: +20 100 005 74 00 of +20 100 999 11 00