Reizen naar Georgië: Reisadvies

Reist u naar Georgië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Georgië

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Georgië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid

Sinds de oorlog met Rusland in augustus 2008 zijn er twee bezette gebieden in Georgië: de regio’s Abchazië en Zuid-Ossetië. Deze regio’s zijn niet onder controle van de Georgische autoriteiten. Een bezoek aan deze regio's of aan de administratieve grenzen met de rest van Georgië wordt ten stelligste afgeraden. Consulaire hulp kan er niet geboden worden.


Geneesmiddelen en drugs

In Georgië bestaat er een zeer strikte reglementering inzake de invoer van medicijnen. Reizigers die van plan zijn om geneesmiddelen naar Georgië mee te nemen wordt ten stelligste aangeraden de uitgebreidere informatie in de rubriek Gezondheid en hygiëne van het reisadvies te consulteren. Ook het bezit van en handel in drugs wordt zeer streng bestraft in Georgië.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Toegang tot het grondgebied

Reizigers kunnen voortaan naar Georgië reizen via lucht, land of zee zonder een bewijs van vaccinatie of testresultaat.

Reizigers die in de Kaukasusregio op doorreis zijn, worden verzocht om het reisadvies van alle landen op hun route grondig door te nemen. Het is niet altijd mogelijk om vanuit Georgië via de landsgrenzen naar de buurlanden te reizen.