Reizen naar Jordanië: Reisadvies

Reist u naar Jordanië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update

Laatste updates in Jordanië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid

Vanwege de recente ontwikkelingen in Israël en de Palestijnse gebieden, zien we regelmatig demonstraties en samenscholingen in heel het land. Deze vinden vooral plaats in de centra van grote steden en in de omgeving van de Jordaanvallei. In de hoofdstad Amman vinden regelmatig betogingen plaats in het stadscentrum (wijk Downtown) en nabij de Ambassades van Israël en van de Verenigde Staten, waarbij het ook tot confrontaties met de ordetroepen kan komen. Reizigers worden gevraagd om waakzaam te blijven en om uit de buurt te blijven van betogingen en menigtes. Het is aanbevolen om zich goed te informeren en om de richtlijnen van de Jordaanse autoriteiten strikt op te volgen.

Op vrijdagen, wanneer gewoonlijk grotere demonstraties plaatsvinden, is het aangeraden om verplaatsingen zo veel mogelijk te beperken. Bij wegblokkades, van manifestanten of van de Jordaanse veiligheidsdiensten, dient u rechtsomkeer te maken en een alternatieve route te zoeken.

De grensovergangen tussen Jordanië en de Westelijke Jordaanoever (King Hussein/Allenby Bridge) en tussen Jordanië en Israël (Sheikh Hussein/Jordan River Crossing in het noorden en Wadi Araba/Yitzhak Rabin Crossing in het zuiden) kunnen op onverwachte tijdstippen gesloten zijn.

Reizen in de omgeving van de Syrisch-Jordaanse en Iraaks-Jordaanse grensstreken wordt ten stelligste afgeraden, met uitzondering van de toeristische site Umm Qais in het noorden. Lees Algemene veiligheid in Jordanië.