Reizen naar Jordanië: Reisadvies

Reist u naar Jordanië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Jordanië

Informatie over de lokale wetgeving in Jordanië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland. U dient ook rekening te houden met de gewoonten tijdens de vasten (Ramadan): er wordt bij daglicht niet in het openbaar gerookt, gedronken of gegeten.

Tabak

De verkoop van de elektronische sigaret en zijn accessoires (vloeistoffen) is officieel niet toegestaan in Jordanië, maar het gebruik wordt getolereerd.

Drugs

Verkoop en gebruik van drugs is verboden en wordt zwaar bestraft in geval van veroordeling.

Seksualiteit

Prostitutie is verboden en wordt bestraft. Homoseksuele partners wordt ten zeerste aangeraden zich erg discreet op te stellen. Buitenechtelijke relaties worden zwaar bestraft en familieleden kunnen overgaan tot wraakacties (eremoord).

Fotografie

Geen militaire personen of installaties (kazernes, check-points, ...) fotograferen. Indien men personen wenst te fotograferen, moet men eerst om hun toelating vragen. Voor speciale fotoapparatuur en telescoopkijkers wordt best op voorhand een toelating aangevraagd bij de Ambassade van Jordanië in Brussel op risico van inbeslagname van het materiaal aan de grensovergang.

Zeden en gewoonten

Aangepaste kledij. Het wordt afgeraden rond te wandelen in badpak of in short. Kledij die armen en benen bedekt wordt aanbevolen.

Aangifte van valuta

In het kader van de strijd tegen het witwassen van geld dient eenieder die meer dan 10.000 JOD (ca. 12.900 EUR) in cash of andere kostbaarheden binnenbrengt in Jordanië hiervan bij aankomst aangifte te doen.