Reizen naar Kenia: Reisadvies

Reist u naar Kenia? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Kenia

Informatie over de lokale wetgeving in Kenia.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de lokale wetten.

Plastic zakken en andere items (single use plastic)

Het is in Kenia verboden om plastic zakken te gebruiken of te bezitten. Op het bezit en gebruik van plastic draagtassen staan erg hoge boetes. Dit geldt ook voor de tax-free zakken met goederen die op de luchthaven werden gekocht. De (lege) zakjes moeten worden achtergelaten bij aankomst in Kenia.

Bezoekers mogen ook geen plastic waterflessen, bekers, wegwerpbordjes, bestek of rietjes meer meenemen naar beschermde gebieden, zoals nationale parken, stranden en bossen.

Boetes kunnen enkel gegeven worden door een bevoegde persoon van NEMA, de ‘National Environmental and Management Authority‘.

Drugs 

Op het bezit of gebruik van drugs en de handel in drugs, zelfs in zeer kleine hoeveelheden, staan zeer strenge gevangenisstraffen.

Seksualiteit 

Homoseksualiteit is strafbaar volgende de Keniaanse wetgeving.

Seksuele activiteit met minderjarigen is verboden door de wet en wordt zwaar bestraft.

Fotografie 

Zonder officiële toelating is het fotograferen van militaire installaties politieposten, publieke gebouwen en staatsmonumenten verboden. Het is aan te raden geen personen te fotograferen zonder hun toestemming.

Zeden en gewoonten 

Reizigers wordt aangeraden de plaatselijke tradities en gebruiken te respecteren.

Vrouwelijke Genitale Verminking (VGV)

VGV is verboden, maar wordt nog uitgevoerd in Kenia (ongeveer 15%). VGV is een praktijk die (zware) fysieke en psychologische complicaties veroorzaakt bij meisjes en vrouwen.

VGV is verboden in België en elke persoon die een genitale verminking op een minderjarige uitvoert, vergemakkelijkt of bevordert – ook wanneer de verminking buiten de landsgrenzen uitgevoerd werd – kan vervolgd worden in België.