Reizen naar Kenia: Reisadvies

Reist u naar Kenia? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Kenia

Praktische info over reizen in Kenia.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten

Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.

U wordt de toegang geweigerd als u niet over een geldig reisdocument beschikt of als u probeert een paspoort te gebruiken dat als verloren of gestolen werd opgegeven.


Rijbewijs 

Tot 3 maanden na aankomst is een Belgisch of internationaal rijbewijs toegestaan. Daarna moet u een Keniaans rijbewijs behalen.


Betaalmiddelen 

De Keniaanse Shilling is de plaatselijke munt. Het is mogelijk om met kredietkaarten te betalen in hotels en de grote commerciële centra. De meest gebruikte kaarten zijn VISA, Mastercard en American Express. Met bankkaarten en kredietkaarten kan men cash geld uit geldautomaten opnemen. In Kenia is het gebruik van de digitale betalingsdienst Mpesa zeer populair. Toegang tot deze dienst is enkel mogelijk via een Safaricom sim-kaart.


Reisverzekering 

Het wordt aangeraden om op zijn minst medische zorgen en repatriëring te laten verzekeren.


Gsm en communicatiefaciliteiten 

Er zijn twee maatschappijen die een mobiel netwerk aanbieden: Safaricom en Airtel. Safaricom is het netwerk dat in de meeste nationale parken de beste bereikbaarheid heeft. Indien u vanuit Kenia een internationale communicatie maakt, vormt u eerst het nummer 000 of (vanaf een gsm) het teken "+" alvorens het landnummer te vormen.


Consulaire bijstand 

In geval van ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen Belgen hulp vragen aan de Ambassade / Consulaat van België in Kenia. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende (privé) maatschappijen (bank, verzekeringsagentschap), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden.

Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen. Voor gebieden met een negatief reisadvies kan de consulaire bijstand niet worden gegarandeerd.

Bipatriden met Belgische en Keniaanse nationaliteit dienen er zich bewust van te zijn dat de Belgische autoriteiten niet in staat zijn om consulaire bijstand te verlenen aan hen wanneer zij zich in het land van hun andere nationaliteit bevinden. 

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies terzake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire noodgevallen.