Reizen naar Nederland: Reisadvies

Reist u naar Nederland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Nederland

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Nederland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Met 'Nederland' wordt hier continentaal Nederland bedoeld, niet de overzeese gebieden.

Met “Overzeese gebieden” wordt bedoeld de eilanden van Aruba, Curaçao, Sint-Maarten, Bonaire-Saint-Eustatius en Saba ("ABC-BES"), verbonden met het Koninkrijk der Nederlanden, maar geen leden van de Europese Unie.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

Nederland inreizen

Er gelden geen COVID-19-maatregelen meer om vanuit België naar Nederland te reizen. Sinds 10 januari 2023 geldt er wel een testplicht voor reizigers vanuit China (zie hier voor meer informatie).

Het is niet langer verplicht om op Nederlandse luchthavens een mondmasker te dragen. Informeer bij de luchtvaartmaatschappij waarmee u reist of u verplicht een mondmasker op moet tijdens de vlucht.

De Nederlandse overheid heeft besloten om het Europees inreisverbod voor Nederland per 17 september 2022 te laten vervallen. Dit betekent dat alle reizigers van buiten de Europese Unie of de Schengenzone zonder inreisbeperkingen aangaande COVID-19 Nederland kunnen inreizen.

 
Maatregelen binnen Nederland

Alle voor publiek toegankelijke locaties, binnen en buiten zijn open tijdens de normale openingsuren. Het is niet meer nodig om een coronatoegangsbewijs te tonen voor toegang tot bv. horeca.

Het is niet meer verplicht een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer .

Het wordt aanbevolen om de instructies van de Nederlandse autoriteiten op te volgen via deze website. De Nederlandse overheid heeft ook een infolijn geopend over het coronavirus: +31 800 1351.

Voor meer informatie over de maatregelen in België, gelieve deze website te raadplegen. 

 

Overzeese gebieden


Curaçao

Er gelden geen COVID-19 maatregelen meer voor reizen naar Curaçao.

Alle internationale bezoekers zijn verplicht om voor vertrek de digitale immigratiekaart (DI-kaart) online in te vullen. De Digitale Immigratiekaart is een verplichte kaart voor alle buitenlandse reizigers om immigratie op Curaçao in te klaren. Raadpleeg: dicardcuracao.com

Let op: Check of uw reisverzekering voldoende dekking biedt voor medische zorg in het buitenland en eventuele extra kosten die te maken hebben met COVID-19. Houd er rekening mee dat, mocht u tijdens uw verblijf in quarantaine moeten of ziek worden en bijvoorbeeld extra verblijfskosten maken, dat deze kosten voor uw eigen rekening zijn wanneer u niet voldoende verzekerd bent.

Verdere inlichtingen: Reisadvies Curaçao tijdens Corona
 

Aruba

Er gelden geen COVID-19 maatregelen meer voor reizen naar Aruba.

Sinds 8 juli 2022 hoeven reizigers niet langer de Aruba Bezoekersverzekering aan te kopen om naar Aruba te reizen. Reizigers dienen nog wel vooraf de online immigratiekaart (Embarkation/Disembarkation card) in te vullen. 

Meer informatie op https://www.aruba.com/nl/traveler-health-requirements


Bonaire

Er gelden geen COVID-19 maatregelen meer voor reizen naar Bonaire. Meer info op deze site


Sint Maarten

Er gelden geen COVID-19 maatregelen meer voor reizen naar Sint Maarten. Raadpleeg de website van de overheid van Sint Maarten voor meer info.


Saba

Er gelden geen COVID-19 maatregelen meer voor reizen naar Saba. Raadpleeg de website van de lokale overheid.


Sint Eustatius

Er gelden geen COVID-19 maatregelen meer voor reizen naar Sint Eustatius. Raadpleeg de website van de lokale overheid.