Reizen naar Nederland: Reisadvies

Reist u naar Nederland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Nederland

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Nederland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Met 'Nederland' wordt hier continentaal Nederland bedoeld, niet de overzeese gebieden.

Met 'Overzeese gebieden' wordt bedoeld de eilanden van Aruba, Curaçao, Sint-Maarten, Bonaire-Saint-Eustatius en Saba ("ABC-BES"), verbonden met het Koninkrijk der Nederlanden, maar geen leden van de Europese Unie.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

Nederland inreizen

Er gelden geen COVID-19-maatregelen meer om vanuit België naar Nederland te reizen.

Het dragen van een mondmasker blijft wel verplicht in het vliegtuig en op het vliegveld.

Voor reizigers uit landen met een hoog COVID-19 risico buiten de EU/Schengen (ook het Verenigd Koninkrijk) geldt nog steeds het Europese inreisverbod. Voor sommige (veilige) landen of reisdoelen geldt een uitzondering (zoals een vaccinatiebewijs).

 
Maatregelen binnen Nederland

Alle voor publiek toegankelijke locaties, binnen en buiten zijn open op de normale openingstijden. Het is niet meer nodig om een coronatoegangsbewijs te tonen voor toegang tot bv. horeca.

Er geldt geen verplichte test meer voor toegang tot grotere nachtclubs en grote evenementen zonder vaste zitplaats met meer dan 500 bezoekers. Ook is het dragen van een mondmasker in en rond het openbaar vervoer niet meer verplicht.

Het wordt aanbevolen om de instructies van de Nederlandse autoriteiten op te volgen via deze website. De Nederlandse overheid heeft ook een infolijn geopend over het coronavirus: +31 800 1351.

Voor meer informatie over de maatregelen in België, gelieve deze website te raadplegen.

 

Overzeese gebieden

Curaçao

Voor vertrek moeten alle bezoekers de verplichte stappen volgen op dicardcuracao.com/portal

  1. Er is geen COVID-test vereist voordat u naar Curaçao reist.
  2. Vóór vertrek online de Digital Immigration Card invullen.
  3. Binnen de 48 uur voor vertrek de Passenger Locator Card (PLC) digitaal invullen en daarvan een uitgeprint of digitaal bewijsstuk bij zich dragen.

Verdere inlichtingen: Reisadvies Curaçao tijdens Corona

Aruba

Er is geen COVID-test of vaccinatiebewijs meer vereist om naar Aruba te reizen. Passagiers zijn nog steeds verplicht om voorafgaand aan de reis een gezondheidsverklaring te uploaden en een immigratiekaart in te vullen.

Meer informatie: edcardaruba.aw en aruba.com/us/traveler-health-requirements 

Bonaire

Voor reizen naar Bonaire is geen negatief testresultaat, vaccinatiebewijs of herstelbewijs nodig. Een gezondheidsverklaring blijft wel verplicht voor alle reizigers en dient binnen 24 tot 12 uur voor vertrek ingevuld te worden. Meer info op deze site

Sint Maarten

Reizigers dienen voorafgaand aan de reis een gezondheidsverklaring in te vullen via deze website. Ook moeten reizigers vanaf 5 jaar een negatieve PCR-test (max. 48 uur) of een antigeentest (max. 24 uur) tonen voor vertrek en een verplichte reisverzekering afsluiten. Volledig gevaccineerde reizigers (en/of met booster) of reizigers met een herstelbewijs van minder dan 9 maanden zijn uitgezonderd van testplicht. Raadpleeg de website van de overheid van Sint Maarten voor meer info.

Saba

Er gelden geen COVID-maatregelen meer voor reizen naar Saba. Raadpleeg de website van de lokale overheid.

Sint Eustatius

Reizen naar Sint Eustatius is mogelijk. Passagiers worden gevraagd zich te registreren via deze link (min. 24 uur op voorhand). Reizigers hoeven niet langer in quarantaine bij aankomst te gaan, maar dienen wel een antigeentest op dag 5 te doen. Reizigers tot 10 jaar of volledig gevaccineerde passagiers (incl. booster) zijn uitgezonderd van testplicht. Volledig gevaccineerde passagiers (meer dan 14 dagen geleden) dienen een negatieve PCR-test (max. 48 uur) of een antigeentest (max 24 uur) voor te leggen. Ongevaccineerde passagiers of gevaccineerde reizigers (langer dan 9 maanden geleden) dienen een negatieve PCR-test (max. 48 uur) en een antigeentest (max. 24 uur) voor te leggen. Raadpleeg de website van de lokale overheid.