Reizen naar Nicaragua: Reisadvies

Reist u naar Nicaragua? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Nicaragua

Informatie over klimaat en rampen in Nicaragua.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische fenomenen

Het regenseizoen duurt van mei tot en met november. Het wordt gekenmerkt door overvloedige regenval, die belangrijke overstromingen kan veroorzaken, alsook door hevige stormen en soms, verwoestende orkanen - in het bijzonder in september en oktober. Bliksem komt ook veel en intens voor. Hier gelden de bekende raadgevingen, zoals schuilen en uit het water gaan als u aan het zwemmen bent.

Het wordt reizigers aanbevolen zich ter plaatse te informeren vooraleer een uitstap te doen en het advies van de plaatselijke overheden nauwgezet op te volgen. Voor de laatste weersontwikkelingen kunt u weather.com raadplegen. Bent u in Nicaragua of bent u van plan ernaartoe te reizen tijdens het orkaanseizoen volg dan de evolutie van orkanen te volgen (in het Engels). 

 
Frequente natuurrampen

Nicaragua ligt in een actief seismisch en vulkanisch gebied. 

Zou zich een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk contact opnemen met hun gezinsleden of naaste vrienden in België om hen op de hoogte te brengen van hun toestand. Indien nodig, kunt u contact opnemen met het Belgische ereconsulaat in Managua op het nummer +505 2222 3202, +505 2222 5632 en/of de ambassade van België in Panama +507 301 1438, 301 1437 of het noodnummer +507 6388 3961.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via
Travellers Online