Reizen naar Togo: Reisadvies

Reist u naar Togo? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Togo

Praktische info over reizen in Togo.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten, valuta, communicatie

Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de rubriek “Reisdocumenten” op deze website.


Rijbewijs

Een Belgisch of internationaal rijbewijs wordt aanvaard hoewel het internationale rijbewijs aan de grenzen wordt geëist. De politieagenten vragen altijd naar een internationaal rijbewijs. Het is dus aangeraden dit document mee te nemen om alle mogelijke problemen te vermijden.

 
Betaalmiddelen

De munteenheid is de FCFA. Visa kan gebruikt worden voor geldafname of voor betalingen in bepaalde hotels en supermarkten. MasterCard wordt minder vaak geaccepteerd. In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 78 170 170).

 
Reisverzekering

Voor de reis, is het absoluut noodzakelijk een bijkomende reisverzekering met dekking voor gezondheidskosten, juridische bijstand en repatriëring af te sluiten. Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden.

 
Gsm en communicatiefaciliteiten

Telefoon en gsm werken doorgaans in het hele land. Roaming is van goede kwaliteit maar kan duur uitvallen, WIFI is aanwezig in de meeste hotels van internationale standing in Lomé. Buiten Lomé bieden hotels niet altijd een WIFI-verbinding. Op vertoon van je paspoort kun je simkaarten kopen bij de belangrijkste communicatiebedrijven.

 
Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de ambassades en consulaten van België. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de lokale autoriteiten overheid (lokale politie) of dienstverlenende privé-maatschappijen (bank, verzekeringsagent), of hun eigen familie, en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen reizen.

Bipatride Belgo-Togolese dienen er zich bewust van te zijn dat de Belgische autoriteiten bepaalde vormen van consulaire bijstand kunnen aanbieden, maar enkel met toestemming van de Togolese autoriteiten.

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies terzake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire noodgevallen.

Het is sterk aanbevolen aan alle Belgen die naar Togo komen (korte of lange duur) hun komst en verblijfsduur aan te geven aan het Belgische ereconsulaat in Lomé (zie contactgegevens hier. De Belgen die tijdelijk aanwezig zijn worden uitgenodigd zich op Traveller’s Online in te schrijven voor hun vertrek.

 

Bijkomende informatie vindt u onder de rubriek “Belgen in nood” van het algemene reisadvies op deze website.