Reizen naar Turkmenistan: Reisadvies

Reist u naar Turkmenistan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Turkmenistan

Informatie over gezondheid en hygiëne in Turkmenistan.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Alle reizigers moeten zich bewust zijn van de risico's voor hun gezondheid tijdens het reizen. Het is belangrijk om uw bestemming te controleren voordat u vertrekt, zodat u zich bewust bent van de risico's en u zich daarop kunt voorbereiden.


Belangrijke opmerking:

Reizigers die van plan zijn medicijnen mee te nemen dienen een origineel doktersvoorschrift, conform de Belgische wetgeving, voor te leggen, alsook een vertaling van dit voorschrift bij voorkeur in het Russisch, of indien niet mogelijk in het Engels. Zij moeten hiervan aangifte doen bij binnenkomst in Turkmenistan ('customs declaration form').

Voor de lijst van verboden medicijnen en de wettelijke toegelaten hoeveelheden, gelieve de Turkmeense ambassade in Brussel te contacteren vóór uw vertrek.


Kosten/infrastructuur medische verzorging

De medische voorzieningen voldoen niet noodzakelijk aan de Europese standaarden. In geval van ernstige ziekte is een medische repatriëring aangewezen.

Het is ten zeerste aangeraden een verzekering medische zorgen en repatriëring af te sluiten voor het vertrek.


Veiligheid water en voedsel

In Turkmenistan is het leidingwater niet drinkbaar. Men moet dus gebruik maken van flessenwater met een verzegelde dop, ook om baby's te verzorgen of de tanden te poetsen.

In de zomer kan de temperatuur oplopen tot 40° C, wat leidt tot een verhoogd risico van zonnebrand, zonnesteek en dehydratie.


Inentingen en vaccins

Gevallen van buiktyfus en hepatitis A komen voor. Het is daarom aanbevolen zich te laten vaccineren tegen deze ziektes.

Zie deze pagina


Slangen- en schorpioenbeten

In de woestijn kunnen slangen- en schorpioenenbeten voorkomen. Draag beschermende wandelschoenen evenals lange kledij en voorzie een medische kit in geval u een trektocht onderneemt.