Reizen naar de Verenigde Staten: Reisadvies

Reist u naar de Verenigde Staten? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in de Verenigde Staten

Informatie over vervoer in de Verenigde Staten
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Verkeersinformatie

Het sterftecijfer op de wegen in de VS ligt twee à drie keer zo hoog als in België. Het wegennet is over het algemeen in een goede staat. De rijstijl is anders dan in Europa. Wij raden u aan de snelheidsbeperkingen te respecteren. Overtredingen worden met zware boetes bestraft en zelfs met verschijning voor een rechtbank. Verkeersregels kunnen naargelang de staat verschillen. Er zijn enkele particuliere regels waarmee rekening gehouden moet worden, onder meer:

  • Voorrang van rechts bestaat niet, wie eerst aankomt mag doorgaan;
  • Rechts voorbijsteken op autosnelwegen is toegelaten;
  • Rechts afslaan aan het rode licht wordt op de meeste plaatsen toegestaan, behalve waar borden het verbieden;
  • Verplicht stoppen voor schoolbussen waar kinderen op- of afstappen.

Er zijn radiokanalen waarop verkeersinformatie wordt verstrekt. De golflengten worden langs de autowegen aangeduid.


Luchtvaartinformatie

De Amerikanen hechten het grootste belang aan veiligheid. Om onaangename situaties te vermijden, raden wij u aan de vragen gesteld door autoriteiten of aan de check-in op een serieuze en nauwkeurige manier te beantwoorden. Vermijd humor in deze situaties. De Amerikaanse autoriteiten passen nultolerantie toe en luchtvaartmaatschappijen twijfelen niet om een vlucht te weigeren aan een passagier die moeilijk doet. Reizigers moeten zich bewust zijn van mogelijke vervolging, hoge boetes of zelfs celstraffen.

Het importeren van niet-gesteriliseerde goederen (zoals kaas, vleeswaren en fruit) en van groene planten is verboden. Om uw koffers in een goede staat terug te krijgen, is het beter ze niet te sluiten met een sleutel of hangslot. Het veiligheidspersoneel heeft het recht om ze open te doen en een eventueel hangslot te breken. Federale agenten hebben het recht om laptops en andere informatiedragers (harde schijven, iPods, memory sticks, gsm's, video- en audiocassettes) te onderzoeken en achter te houden voor onbepaalde periode bij binnenkomst van de VS. Deze praktijk maakt deel uit van de gewone grenscontrole en kadert in het antiterrorismebeleid.

Alle informatie betreffende de toestand van de luchthavens, de luchtvaartveiligheid en de klimatologische omstandigheden kan geraadpleegd worden bij de 
Federal Aviation Association en de Transportation Security Agency.


Informatie over trein- en busverkeer

De belangrijkste spoorwegmaatschappij is Amtrak. Er bestaan meerdere busmaatschappijen. Greyhound is een van de belangrijkste busmaatschappijen waarvan het netwerk de gehele Verenigde Staten bestrijkt. Veiligheid en comfort van treinen en reisbussen zijn van een hoog niveau.