Reizen naar Wit-Rusland: Reisadvies

Reist u naar Wit-Rusland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Wit-Rusland

Informatie over gezondheid en hygiëne in Wit-Rusland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

COVID-19

Er zijn momenteel bijna geen COVID-gerelateerde reisbeperkingen meer, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en voorbereid te reizen.

Bij het plannen van een reis is het daarom essentieel om op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen in zowel het land van bestemming als eventuele doorreislanden.

Mocht u ziek worden tijdens de reis, is het algemene advies om binnenkamers te blijven zolang u zich ziek voelt. Indien het een bevestigd COVID-19 geval betreft, hetzij via een zelftest of een klinische diagnose door de huisarts, is het aangeraden om binnenkamers te blijven en uzelf te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen.

Bij ziekte is het van sociaal belang om de verspreiding van het virus te beperken. Als u zich toch buiten moet begeven, wordt sterk aangeraden om minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen. Draag een masker als u toch andere mensen ontmoet, in het bijzonder mensen met een kwetsbare gezondheid en vermijd drukke plaatsen.

 

Kosten / infrastructuur medische verzorging

Het is verplicht een lokale medische verzekering af te sluiten wanneer men het grondgebied betreedt. Daar het niveau van de geneeskundige zorgen en infrastructuur niet overeenstemmen met het kwaliteitsniveau in België, worden reizigers aangeraden zich te laten repatriëren voor ieder enigszins ernstig medisch probleem. Vandaar dat het ten stelligste aangeraden is om vóór het vertrek ook in België een medische verzekering met voldoende dekking en met inbegrip van repatriëring af te sluiten. Vergeet niet een degelijke reisapotheek mee te nemen!


In geval de reiziger dringende medische bijstand nodig heeft, kan hij deze ambassade contacteren voor een lijst van bij de post bekende artsen.


Veiligheid water en voedsel

Het is niet aan te raden water van de kraan te drinken (zonder het water vooraf te filteren of te koken). Men maakt best gebruik van mineraalwater.

Het zuidoosten van het land (de grens met Oekraïne) wordt beschouwd als een risicozone wegens de nucleaire vervuiling na de Tchernobylramp in 1986. Het is daarom ten zeerste af te raden om bessen, melkproducten of paddenstoelen uit deze streek te eten, evenals wanneer de herkomst van deze producten niet gegarandeerd is.


Inentingen en vaccins

Zie deze pagina