Reizen naar Zuid-Korea: Reisadvies

Reist u naar Zuid-Korea? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Zuid-Korea

Informatie over de algemene veiligheid in Zuid-Korea
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Noodnummers: 112 (politie), 119 (ambulance en brandweer) en 1330 (Korea Travel Hotline)

Op het nummer 1330, beheerd door de Korea Tourism Organization (KTO), kunnen reizigers 24/7 toeristische en praktische informatie bekomen in het Engels. Via dit nummer kunt u ook de hulp van vertalers inroepen om u verstaanbaar te maken ten aanzien van bijvoorbeeld taxichauffeurs of winkelbedienden. 

Hoewel er in Zuid-Korea weinig gevallen van diefstal of agressie met Belgen zijn gemeld, gelden de gebruikelijke veiligheidsvoorschriften: goed letten op bagage, geld en kredietkaarten. Reis- en identiteitsdocumenten moeten op een veilige plaats worden bewaard. Neem bij voorkeur een fotokopie van uw reisdocumenten mee.

Openbare demonstraties komen vaak voor, vooral in Seoul. Meestal verlopen ze zonder problemen, maar de sfeer kan snel omslaan, en incidenten zijn niet uit te sluiten. Vermijd daarom best alle demonstraties en grote bijeenkomsten, en wees extra waakzaam in de buurt ervan.

Sinds het einde van de Koreaanse oorlog in 1953 zijn Noord-Korea en Zuid-Korea van elkaar gescheiden door een gedemilitariseerde zone (DMZ). Als u zich in de buurt van de DMZ bevindt, moet u de richtlijnen van de lokale autoriteiten aandachtig opvolgen. De DMZ is alleen toegankelijk in georganiseerd verband. Bezoekers worden door militairen begeleid en het is ten strengste verboden om de groep te verlaten.