Reizen naar Zuid-Korea: Reisadvies

Reist u naar Zuid-Korea? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update in Zuid-Korea

Laatste updates en informatie in Zuid-Korea.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Formaliteiten

Belgische onderdanen zijn vrijgesteld van een visum voor een verblijf van minder dan 90 dagen. Ook zijn zij tijdelijk vrijgesteld, van 1 april 2023 tot en met 31 december 2024, van de plicht om een elektronische reistoestemming voor Korea (K-ETA) aan te vragen. Meer informatie.

Het is aanbevolen dat alle reizigers die naar Korea willen reizen, hun gezondheidsinformatie voor vertrek registreren in het “Q-Code”-systeem, om te profiteren van een vereenvoudigde procedure bij aankomst op de luchthaven Incheon (Seoul).

Belgen en hun gezin die gedurende langere tijd in Zuid-Korea verblijven, worden aanbevolen zich te registreren bij de ambassade, ook als dit verblijf slechts tijdelijk is en/of ze hun domicilie in België behouden.

Belgen, die voor korte tijd afreizen naar Zuid-Korea voor vakantie of zaken, kunnen hun reis zelf registreren via Travellers Online.

Politieke spanningen

De inter-Koreaanse betrekkingen zijn gespannen. Ondanks de spanningen is het dagelijkse leven in Zuid-Korea vredig en kan het doen vergeten dat het conflict met Noord-Korea nog niet voorbij is. Het is daarom aan te raden om u regelmatig op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in de regio en de gebruikelijke voorzichtigheidsregels te respecteren.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Veiligheid (MoIS) heeft de Engelstalige Emergency Ready App ontwikkeld waarmee u meldingen kunt ontvangen bij natuurrampen, sociale of andere rampen. Deze applicatie geeft ook nuttige informatie in geval van een crisis, zoals de locatie van medische centra en opvangcentra. Reizigers worden sterk aangeraden om de app op hun smartphone te installeren en de aanwijzingen van de autoriteiten te volgen.