Oostenrijk

kaart Oostenrijk

Laatste update

In Oostenrijk reizen houdt geen specifieke risico's in.

Aanzienlijke sneeuwval blokkeert tal van wegen in Zuid-Beieren en in verschillende delen van Oostenrijk: Opper-Oostenrijk  (regio Salzkammergut), Salzburg, Tirol, Vorarlberg, Noord Stiermarken en het Oosten van Neder-Oostenrijk . Veel dorpen, steden en skigebieden zijn momenteel niet toegankelijk.

Er zijn ook veel storingen op de besneeuwde spoorlijnen in zowel Oostenrijk als Zuid-Beieren (Duitsland).

Het risico voor lawines en omvallende bomen is extreem groot.

Het is raadzaam om zich te informeren over de toestand in de regio's in de Oostenrijkse Alpen en het zuiden van Beieren (Duitsland) voordat u daarheen gaat en, ter plaatse  de aanbevelingen van de lokale autoriteiten te volgen.

Voor Oostenrijk: de evolutie van de toestand kan op de website van de Touring club van Oostenrijk worden gevolgd:

https://www.oeamtc.at/news/aktuelle-wintersperren-in-oesterreich-18388156

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

In Oostenrijk reizen houdt geen specifieke risico's in. Het land wordt jaarlijks, bezocht door talrijke toeristen, waaronder vele Belgen. Wel dient voorzichtigheid geboden te worden tijdens het skiën, bergbeklimmen en wandelen in de bergen.

Criminaliteit

Criminaliteit komt in Oostenrijk relatief weinig voor en er is een laag onveiligheidsgevoel. Wel stelt men een toename vast van zakkenrollen in de grote Oostenrijkse steden, vooral in de toeristische centra. Verhoogde waakzaamheid wordt aanbevolen. In Oostenrijk, zoals in alle landen van de Europese Unie, kan u de hulpdiensten bereiken via het nummer 112 vanaf elk telefoontoestel, vast of mobiel.