Reizen naar Oostenrijk: Reisadvies

Reist u naar Oostenrijk? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Oostenrijk

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Oostenrijk.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus. 


1. Binnenkomst in Oostenrijk

De 3G-regel (gevaccineerd, genezen of getest) is niet van toepassing voor binnenkomst in Oostenrijk. Er is geen verplichting van bewijs van registratie of quarantaine.

Enkel de binnenkomst vanuit een land of regio met zeer hoog epidemiologisch risico vormt hierop een uitzondering. In dat geval is de 3G-regel (gevaccineerd, genezen of getest) van toepassing, en zijn registratie en een quarantaine van 10 dagen verplicht. Momenteel wordt geen enkel land of regio geklasseerd als zeer hoog epidemiologisch risico.

De binnenkomst in Oostenrijk vanuit België is bijgevolg mogelijk zonder enige resticties.


2. Maatregelen sociale leven in Oostenrijk

In Wenen blijft het dragen vaan FFP2-masker verplicht in het openbaar vervoer, evenals in de lange- en korteafstandstreinen in de stedelijke zone Wenen.

In het hele land is voor toegang tot ziekenhuizen en bejaardentehuizen het dragen van het FFP2-masker verplicht en moet een 3-G-bewijs  (vaccinatie, test of genezing)  worden voorgelegd  In Wenen is bovendien een PCR-test vereist om toegang te krijgen tot deze plaatsen.

 (gelieve   te raadplegen voor de huidige maatregelen: Übersicht der aktuellen Corona-Regeln - Infos zum Coronavirus - Stadt Wien).

De maatregelen kunnen regelmatig veranderen en kunnen steeds verschillen per deelstaat. Het is daarom aangeraden om voor vertrek de nationale en regionale maatregelen na te gaan. Dit kan via deze website Die aktuellen Maßnahmen zum Coronavirus im Überblick (sozialministerium.at)


3. Belangrijke websites en telefoonnummers

Oostenrijk heeft een hotline geopend (0800 555 621) alsook een gezondheidslijn (Gesundheitstelefon) 1450 en een medische lijn 141 ("Ärztenotruf") die geraadpleegd kunnen worden door mensen die ziek zijn en vermoeden besmet te zijn met het coronavirus. De autoriteiten raden de bevolking aan om de website van het federale Ministerie voor Sociale Zaken en Gezondheid te consulteren, waar antwoorden op het merendeel van de veel gestelde vragen worden voorzien en de informatie regelmatig wordt geüpdatet:

Nuttige informatie in verband met COVID-19 kan u ook terugvinden via volgende websites: