Reizen naar Oostenrijk: Reisadvies

Reist u naar Oostenrijk? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Oostenrijk

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Oostenrijk.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus. 


Binnenkomst in Oostenrijk

Om Oostenrijk binnen te komen vanuit België gelden geen COVID-19-maatregelen meer. Er is geen verplichting om zich te registreren of quarantaine.


Maatregelen sociale leven in Oostenrijk

In het hele land blijft het dragen van een FFP2-masker verplicht bij gezondheidsdiensten, ziekenhuizen, bejaardentehuizen en verpleeghuizen.

In ziekenhuizen geldt een bezoekerslimiet van 3 personen per dag en per patiënt.

In Wenen blijft het tot 28 februari 2023 verplicht om een FFP2-masker te dragen in het openbaar vervoer en in de stations, net als in de lange- en korteafstandstreinen in de stedelijke zone Wenen en in de apotheken.

Meer informatie over de huidige maatregelen in Wenen

De maatregelen kunnen regelmatig veranderen en kunnen steeds verschillen per deelstaat. Het is daarom aangeraden om voor vertrek de nationale en regionale maatregelen na te gaan (informatie in het Duits).


Belangrijke websites en telefoonnummers

Oostenrijk heeft een hotline geopend (0800 555 621) alsook een gezondheidslijn (Gesundheitstelefon) 1450 en een medische lijn 141 ("Ärztenotruf") die geraadpleegd kunnen worden door mensen die ziek zijn en vermoeden besmet te zijn met het coronavirus. De autoriteiten raden de bevolking aan om de website van het federale Ministerie voor Sociale Zaken en Gezondheid te consulteren, waar antwoorden op het merendeel van de veel gestelde vragen worden voorzien en de informatie regelmatig wordt geüpdatet:

Nuttige informatie in verband met COVID-19 kan u ook terugvinden via volgende websites: