Reizen naar Australië: Reisadvies

Reist u naar Australië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Australië

Informatie over klimaat en rampen in Australië
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische verschijnselen

Het Meteorologisch Centrum van de Australische regering geeft u duidelijke informatie over de weersverwachtingen en eventuele noodsituaties op zijn website.

 
Natuurrampen

Natuurrampen zoals overstromingen of bosbranden (vooral rond Sydney, Brisbane en in Victoria) zijn een regelmatig en terugkerend verschijnsel op het Australische continent. Bosbranden zijn frequent tijdens de zomermaanden (november tot februari). Indien u in deze periode reist, informeer u dan op voorhand over lokale brandhaarden en wat te doen in geval van een bosbrand. Er kunnen zich sporadisch cyclonen voordoen in de tropische kuststreken in het noorden en noordwesten van Australië van oktober tot april. Aardbevingen zijn uitzonderlijk in Australië. Indien u meer informatie wenst over aardbevingen, kunt u deze website raadplegen.

Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en hen geruststellen. Indien de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de Ambassade in Canberra of het dichtstbijzijnde Consulaat van België of van een ander EU-land.

Raadpleeg de website van de State Emergency Services (SES) om een actueel overzicht te krijgen van actieve risicogebieden (overstromingen, bosbranden, etc.):