Reizen naar de Democratische Republiek Congo: Reisadvies

Reist u naar de Democratische Republiek Congo? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in de Democratische Republiek Congo

Informatie over de lokale wetgeving in de Democratische Republiek Congo.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoekers van het land, dient u zich aan de lokale wetgeving te onderwerpen zoals alle Congolezen.

Drugs

Bezit en gebruik van drugs is strafbaar bij wet.

Seksualiteit

Prostitutie en seksuele betrekkingen met minderjarigen zijn strafbaar in de Democratische Republiek Congo. Pedofilie in het buitenland wordt eveneens streng vervolgd in Europa.

Hoewel homoseksualiteit niet strafbaar is, wordt andersgeaardheid moeilijk tot niet aanvaard in de lokale cultuur en kan het vijandige reacties uitlokken. LGBTIQ-personen wordt geadviseerd discreet te zijn op openbare plaatsen.

Fotografie

Vermijd absoluut het fotograferen van politie, luchthavens, bruggen... Vraag de voorafgaande toestemming van de mensen die u wenst te fotograferen.

Beschermde diersoorten

De Democratische Republiek Congo is lid van de conventie ter bescherming van bedreigde dieren- en plantensoorten CITES. Het illegaal exporteren en/of verhandelen van bedreigde dier- en plantensoorten, inclusief ivoor, is strafbaar. Ook België bestraft de illegale handel in bedreigde dier- en plantensoorten, meer info op uwsouvenir.be