Reizen naar Griekenland: Reisadvies

Reist u naar Griekenland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Griekenland

Informatie over klimaat en rampen in Griekenland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische fenomenen

Temperaturen schommelen tussen 0 en 10 °C in de winter en 40 °C, met pieken tot 45 °C, in de zomer. Tijdens de winter is het aangeraden met warme kledij te reizen. In de zomer beschermt men zich best tegen de hitte met de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen in dit klimaat: de zon vermijden tijdens de warmste uren, zonnecrème voor huidbescherming en water drinken tegen uitdroging.


Frequente natuurrampen

In Griekenland komen soms aardbevingen voor, meestal van beperkte omvang. De menselijke en materiële schade blijft doorgaans beperkt.

Ook wordt het land soms getroffen door bosbranden. Er wordt opgeroepen om waakzaam te zijn en de toeristische politie (tel 1571) of de brandweer te informeren mocht u een beginnende bosbrand opmerken. Bezoekers moeten uiteraard de veiligheidsrichtlijnen om bosbranden te voorkomen respecteren (verbod op barbecues in bossen, verbod om sigarettenpeuken weg te gooien...). 

Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en hen geruststellen. In geval van nood of indien de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen de toeristen natuurlijk contact opnemen met de ambassade athens@diplobel.fed.be of met het dichtstbij gelegen ereconsulaat

Brandweer: tel. 199
Toerismepolitie: tel. 1571
Europees noodnummer: tel. 112

 

Op de volgende officiële links vindt u gedetailleerde informatie die permanent bijgewerkt wordt:

Registreer uw reis op TravellersOnline en activeer de functie Noodwaarschuwingen op uw telefoon.