Reizen naar Griekenland: Reisadvies

Reist u naar Griekenland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Griekenland

Praktische info over reizen in Griekenland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten

Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.

Rijbewijs

Europees model is noodzakelijk.

Betaalmiddelen

De munteenheid is de Euro. Kredietkaarten worden algemeen aanvaard. Men vindt overal geldautomaten voor visa, maestro enz.

In geval van verlies of diefstal, gelieve CARD STOP te contacteren: tel. 0032 78 170 170.

Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden.

Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk.

De Belgische ziekenfondsen dekken in principe de gezondheidskosten onder bepaalde voorwaarden, gelieve dit na te gaan met uw ziekenfonds (Eurocross voor repatriëring omwille van gezondheidsredenen)

De meeste touroperators bieden tevens een hospitalisatie- en repatriëringsverzekering aan mits een kleine vergoeding. Na te gaan bij uw reisagentschap en/of verzekeringsmaatschappij.

GSM en communicatiefaciliteiten

GSM en telefoonlijnen functioneren normaal.

Huisdieren

Voor reizen binnen de Europese Unie zijn vereist:

  • een identificatie met een microchip of tatoeage
  • een vaccinatie tegen hondsdolheid
  • een Europees paspoort.

Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de Ambassade athens@diplobel.fed.be of het dichtstbijzijnde Ereconsulaat (zie lijst in bijlage ).

Wachttelefoon ambassade: tel. (+30) 694 523 50 55 (24u/24u).

Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of van de dienstverlenende maatschappijen (bank, verzekeringsagent), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.

Bipatride Belgo-Grieks dienen er zich bewust van te zijn dat de Belgische autoriteiten niet in staat zijn om consulaire bijstand te verlenen aan hen wanneer zij zich in het land van hun andere nationaliteit bevinden. 

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies terzake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire  noodgevallen.

Links

Andere nuttige tips of informatie over consulaire bijstand, reizen met huisdieren of met de eigen wagen, verzekeringen, gezondheidsraad, douaneformaliteiten, reisbureaus e.d. kan u terugvinden in "Reis Wijs".