Reizen naar Griekenland: Reisadvies

Reist u naar Griekenland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Griekenland

Informatie over vervoer in Griekenland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Het wegennet is niet overal van dezelfde kwaliteit. Het rijgedrag is gewoonlijk nogal assertief zonder de minste aandacht voor de zwakke weggebruiker en voor signalisatie.

Op alle snelwegen moet tol betaald worden, net als op de ring Elefsina - periferie Athene - luchthaven.

Automobilisten die Griekenland verlaten via havens zoals Patras of Igoumenitsa moeten vermijden om onbekenden een lift te geven bij de oversteek. De kans dat het om illegale migranten gaat is immers reëel. Ook bestaat het risico dat clandestienen zich bij de inscheping trachten te verbergen in, vooral vrachtwagens of andere opleggers. Het transporteren van een clandestiene reiziger wordt in Griekenland als een delict beschouwd, waarvoor de wet zware straffen voorziet.

Road Assistance Greece: telefoonnummer 1154

Veiligheid / info luchtvaart

Er bestaat een voortreffelijk luchtwegennet, zowel nationaal als internationaal. Tijdens de zomer ook is er ook een uitgebreid aanbod aan vluchten naar de eilanden.

Informatie over de lokale luchtvaartmaatschappijen, met de nodige referenties, is beschikbaar op de website van de Europese Commissie.


Veiligheid / info scheepvaart

Het maritiem transport tussen het vasteland en de vele eilanden is uitstekend uitgebouwd, volgens verschillende formules die afhankelijk zijn van het comfort, de snelheid en de prijs (ferryboten, glijboten, cruiseschepen). De veiligheid vormt over het algemeen geen probleem. 

Toeristische informatie in het Grieks.


Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Het openbaar vervoer is overal in het land voldoende uitgerust en zelfs uitstekend in Athene (metro, trolleybussen, bussen, trams, intercity bussen, trein...). Vooral in Athene en op toeristische trekpleisters is het van belang aan te dringen op het gebruik van taximeters of, als die er in specifieke omstandigheden niet zijn, voorafgaande prijsafspraken te maken.

 

Taxi  FREE NOW APP: FREENOW

Een permanente busdienst (24/7) verzekert de verbinding tussen het centrum van Athene en de luchthaven.