Reizen naar Griekenland: Reisadvies

Reist u naar Griekenland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Griekenland

Informatie over vervoer in Griekenland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Het wegennet, niet overal van dezelfde kwaliteit, is door de band uitstekend. Het rijgedrag is gewoonlijk nogal assertief zonder de minste aandacht voor de zwakke weggebruiker en voor signalisatie.

Tol wordt betaald op alle snelwegen en op de ring Elefsina - periferie Athene - luchthaven.

Automobilisten die Griekenland verlaten via havens zoals Patras of Igoumenitsa moeten vermijden om onbekenden een lift te geven bij de oversteek. De kans dat het om illegale migranten gaat is immers reëel. Ook bestaat het risico dat clandestienen zich bij de inscheping trachten te verbergen in, vooral vrachtwagens of andere opleggers. Het transporteren van een clandestiene reiziger wordt in Griekenland als een delict beschouwd, waarvoor de wet zware straffen voorziet.
E.L.P.A Road Assistance tel. 10400.


Veiligheid / info luchtvaart

Er bestaat een voortreffelijk luchtwegennet, zowel nationaal als internationaal, tijdens de zomer ook uitgebreid naar de eilanden.

Informatie over de lokale luchtvaartmaatschappijen, met de nodige referenties is beschikbaar op de website van de Europese Commissie


Veiligheid / info scheepvaart

Het maritiem transport tussen het vasteland en de vele eilanden is uitstekend uitgebouwd volgens verschillende formules die afhankelijk zijn van het comfort, de snelheid en de prijs (ferryboten, glijboten, cruiseschepen). De veiligheid vormt over het algemeen geen probleem.
www.gnto.gov.gr toeristische informatie


Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Het openbaar vervoer is overal in het land voldoende uitgerust en zelfs uitstekend in Athene: metro, trolleybussen, bussen, trams, intercity bussen, trein, etc.) Vooral in Athene en op toeristische trekpleisters is het van belang aan te dringen op het gebruik van taximeters of, bij ontstentenis van dit gebruik in specifieke omstandigheden, voorafgaande prijsafspraken te maken.

Taxi Apollon 210 3636508 enz.

Een permanente busdienst (24u/24u) verzekert de verbinding tussen het centrum van Athene en de luchthaven.